avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul la liniste la apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul la liniste la apartament

Buna ziua,
Vecina are un catel care latra incontinuu, zi si noapte, am înregistrări la 1,3, noaptea, problema persista din iulie 2017 de cand m-am mutat aici, pe atunci gravida am dat vina tot pe mine ca am somnul prea sensibil. Acum e bebe care se trezeste din somn si plange din cauza zgomotului. Nu sunt absurda, inteleg ca este o ființa si nu are vina, dar cand iti trezeste copilul din somn la 3 dim nu stiumultesc cat de placut e... exista vreo lege pt asta? Totusi avem dreptul la liniste la noi in casa...
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
AnaEva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 13 Februarie 2018
Codul civil, Legea Asociatiilor de proprietari, .....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
art.2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
.....
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
....

art. 5
(1) Contravenţiile se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii sau agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, precum şi, pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă, de către poliţiştii de frontieră.

(2) În cazul contravenţiilor pentru care legea prevede sancţiunea amenzii, agentul constatator, odată cu constatarea, aplică şi sancţiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului latra foarte mult si puternic micael108 micael108 Va rog sa-mi indicati daca exista legislatie privitor la relatiile intre vecini cu referire la nivelul zgomotului produs intre gospodarii. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac legal impotriva vecinului care da tv-ul la maxim zi de zi beta986 beta986 Am un vecin ce foloseste TV-ul la maxim de dimineata de la 6,30 pana noaptea la 00:00. De curand si-a montat tv-ul pe peretele din dormitor.Am tot fost la el ... (vezi toată discuția)