avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topo

Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari:
1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca este obligatoriu , care este legea care obliga pe expert ca prima data trebuie sa ceara avizul OCPI-lui ? ( daca este obligatoriu )
2. Am platit un avans si acuma trebuie sa platesc suma totala, care este firesc dar lucrarea nu este completa pt ca. fara avizul OCPIU-lui este o simpla documentatie, am posibilitate sa platesc dupa ce a fost avizat ? sau chiar daca nu este avizat sint obligat sa platesc. De retinut am posibilitate sa platesc dar nu am chef sa arunc banii afara pe geam.
3. In lumea de azi sa lucrezi cu technica secolului trecut este ceva iesit din comun, nu avem coordinatele gps. pt. a fost folosit o aparatura veche. Aicea este vina justitiei ( sau lipsa de precizie a legiilor ) care permite expertiilor folosirea vechituriilor, trebuie investit in technica moderna si sofisticata cu care lucrezi cu precizie si fara erori mari.
Multiumesc pt. raspuns. Cu multa stima !!!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:32, 30 Ianuarie 2015
Dupa cum reiese din mesajele anterioare, OCPI avizeaza doar raportul de expertiza, daca acest lucru este cerut de catre instanta de judecata (vezi art.2 al.(1) din Ordinul MJ nr.1882/ 2010).
Raspunderea pentru corectitudinea planului revine expertului tehnic judiciar - vezi art.3 al.(3)
Receptia planului de amplasament si delimitarea a imobilului se face fara a se atribui numar cadastral ... - vezi art.4 al.(1) si fara participarea expertului - art.4 al.(3)
Daca instanta de judecata va da o hotarare in sensul modificarii planului cadastral, atunci OCPI va face modificari in baza sa de date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Noul mod de avizare a expertizei judiciare de specialitate topografie , geodezie si cadastru. BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU [b]Proiect de act normativ privind Regulamentul de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara.[/b] Propunerile si observatiile ... (vezi toată discuția)
Regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, cadastru si geodezie BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTITIEI Ordin nr. 1882/C din 12 septembrie 2011 AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA Ordin nr. 1.044.364 din 19 septembrie 2011 ... (vezi toată discuția)