avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme

Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme
Circumstante:
- am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur
- sunt 3 victime care nu au necesitat zile de concediu sau zile de spitalizare ci doar ingrijiri urgente
- celelalte persoane nu au alte pretentii
Ce urmeaza sa se intample? Mi s-a deschis dosar penal si sunt panicat din cauza asta. Stiu ca trebuie sa ma duc la asigurator. Ma intereseaza situatia dosarului penal si a permisului. Va rog sa ma ajutati!!!
Vatamarea corporala din culpa a carei victima nu necesita mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale, nu mai este infractiune. In cazul dvs, 3 infractiuni de vatamare corporala.
Permisul se va suspenda.
Partile vatamate care se vor constitui parti civile trebuie sa actioneze in instanta asiguratorul.
Raspunderea penala este angajata, in cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, daca leziunile produse in urma accidentului rutier necesita,pentru vindecare, peste 90 de zile de ingrijiri medicale.

Altminteri, se dispune clasarea.( fapta savarsita nu este infractiune ).


Numarul de ingrijiri medicale nu se confunda cu cele de spitalizare.

In procesul penal, societatea asiguratoare are calitatea de persoana responsabila civilmente.

Este savarsita o singura infractiune, varianta agravata, limitele pedepsei se majoreaza cu 1/3.ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 a

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, despagubiri vlaad1 vlaad1 Buna ziua, Am avut un accident cu un an si jumatate in urma. Un taxi a derapat in fata mea si a intrat pe contrasens. Am avut un brat rupt si o entorsa. Am ... (vezi toată discuția)
Lovirea care nu necesita ingrijiri medicale este pedepsita? CYBORG CYBORG Buna ziua! O doamna avocat de pe acest forum scrie -referindu-se la Noul Cod de Procedura Penala, ca \\"Actele de violență care produc suferințe ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)