avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintari cu moartea asupra mea si familiei mele. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintari cu moartea asupra mea si familiei mele. Politia nu poate face nimic?

De 2 zile, eu si familia mea suntem amenintati cu moartea (cutite fluturate, dat drumul la pitbull, etc), mutarea din bloc, calcat in picioare, distrugerea masinilor.. si nu numai. Zeci de scuipaturi, injurii....

Totul a plecat de la 2 vecini cu functii administrative in bloc, care au facut de capul lor un tarc improvizat pentru 2 caini maidanezi chiar langa intrarea in scara blocului, acum aproximativ un an. Ne-am obisnuit greu cu latratul la fiecare intrare in bloc si cu mirosul insuportabil vara, dar n-am vrut sa creem discutii.

Problema este ca de cateva saptamani, cainii stau mai mult liberi, iar unul dintre ei este foarte agresiv - a atacat-o pe sotia mea de mai multe ori cand era cu fica noastra de 1 an in brate si vroia sa intre in bloc.
Am insistat de mai multe ori la vecinii respectivi, dar de fiecare data mi s-a ras in nas si mi s-a spus ca oricum unul dintre caini este mai vechi decat noi in bloc!
Sambata seara, sotia mea a fost din nou atacata cand era cu fica noastra in brate si dupa ce am fost respinsi din nou de acesti vecini, am hotarat sa chemam politia.
A venit politia, a constatat ca adapostul cainilor este ilegal si le-a dat termen pana luni sa mute cainii si sa demoleze adapostul.

Din acel moment, de fata cu politia locala, au incepul amenintarile - unul din vecini m-a amenintat cu controale anaf (sub pretextul ca ar stii el ca nu platesc taxe) pentru firma care avea sediul social in bloc (contract expirat de 2 ani).

Spre sfarsitul discutiei cu politia, a aparut si fiul celui de-al doilea vecin si au inceput amenintarile - "o sa vedeti voi ce o sa vi se intample. voi o sa va mutati din blocul asta sau o sa traiti in teroare!" Dupa plecarea politiei locale, omul a inceput sa scuipe si sa injure de tot ce ii venea in minte, cu promisiunea ca nu voi scapa intreg. Discutia s-a terminat cand au intervenit mai multi vecini..
In urmatoarea zi ma intorceam din oras in jurul orei 13:00 - cand sa intru in scara de bloc, vecinul deschide larg geamul si incepe sa injure si sa scuipe, amenintand ca distruge masinile. Il intreb ce are cu masinile si imi raspunde "tu faci ce zic eu, ca altfel te omor. Hai ca vin sa iti iau gatul!"
Intru in scara de bloc incercand sa ajung acasa, dar ma intampina cu un cutit de bucatarie pe care il agita si zicea "te omor ma!!! te omor si pe tine si familia ta!! va omor pe toti ma!!". Au iesit foarte repede vecinii care au reusit sa il tina la distanta de mine, dar a iesit si sotia mea cu copilul sa vada ce se intampla - ca apoi sa primeasca si ea aceleasi amenintari. La un moment dat, individul a dat drumul, fara botnita, cainelui pitbull pe care il detine!!! Cainele a fost foarte aproape de a sfasia o vecina - l-a prins tatal vecinului in ultimul moment!

Am reusit cu greu sa sun la politie, fiind in stare de soc (am si probleme cu inima..), a venit politia in cateva minute, dar respectivul a fugit in casa. Intre timp iesise si tatal lui, care nu a permis accesul politiei in casa si le-a spus politistilor ca eu sunt scandalagiu si totul este o exagerare. Am fost sfatuit de catre politisti sa merg urgent la politie pentru a depune plangere, deoarece ei nu au ce sa faca, decat sa vorbeasca cu ambele parti.

Am reusit sa plec catre sectia de politie unde am depus plangerea pentru amenintare si mi s-a spus ca se va ocupa politistul de proximitate.. fara nici un fel de alte sfaturi sau solutii... Cand coboram sa plec spre sectie, am fost oprit de tatal celui care m-a amenintat, care m-a intrebat "de ce ai chemat politia? vrei sa il las sa te omoare? te bate de te caci pe tine ma.. te omoara!"

In timp ce ma intorceam de la sectie, am fost sunat de catre soacra mea (era la noi pt weekend), care mi-a spus ca vecinul a strans un grup de "baieti" in scara blocului si le dadea instructiuni "vedeti sa nu il omorati - nu dati la cap".
Am sunat din nou la 112, m-a escortat o patrula acasa, dar "baietii" au fugit la vederea masinii, politistii neputand sa constate nimic. Vecinul s-a ascuns din nou in casa, politistii reusind sa vorbeasca doar cu tatal lui, care a continuat sa ma discrediteze "iar ati venit domnule? pentru scandalagiul asta? nu vedeti ca nu s-a intamplat nimic? cauta scandal!". Politistii au plecat fara sa mai urce sa discute cu mine... si de atunci nu am iesit din casa.

Politia nu a vorbit niciodata cu nici unul dintre vecinii care erau martori si nici nu a luat nici o masura la fata locului. In schimb, tatal individului a vorbit cu vecinii unul cate unul, dupa plecarea politie, probabil incercand sa isi apere fiul.

Vreau sa mentionez ca nu am vorbit in viata mea cu acest vecin care a devenit brusc atat de agresiv - totul s-a rezumat la salut - ba chiar ne deschidea usa cand veneam cu cumparaturi! Nu stiu ce este in neregula cu el si nici nu stiu ce as putea face, din moment ce politia nu face nimic.

Nu pot sa accept faptul ca familia imi este terorizata si ca trebuie sa ma uit mereu peste umar - imi este frica chiar si sa ies din bloc...

Am mare nevoie de ajutor si sfaturi... poate daca as avea un avocat lucrurile ar merge altfel?

Multumesc..

Incercati sa umblati insotit.
Este greu ca politia sa va ajute dar se poate...
Depuneti plangere penala prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare.


Plângerea prealabilă

Art. 295. -

(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.

(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.

(3) Dispoziţiile art. 289 alin. (1) – (6) şi (8) se aplică în mod corespunzător. urmărire penală, Secţiunea a 2-a.Plângerea prealabilă, art. 295 – 298.

Termenul de introducere a plângerii prealabile

Art. 296. -

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când persoana îndreptăţită a reclama a aflat despre săvârşirea faptei.

(3) În cazul în care plângerea prealabilă este formulată împotriva reprezentantului legal al acestora, termenul menţionat curge de la data numirii unui alt reprezentant legal.



Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune verbală și fizică filmată cu telefonul. care e procedura de depunere a unei plângeri penale? Christian Bogdan Christian Bogdan Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cu o situatie! Detin un caine rasa amstaff si in data de 16.09.2017 am iesit cu cainele la plimbare in jurul blocului cum ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila ContSters403177 ContSters403177 Salutare , imi poate spune cineva care sunt etapele unei plangeri penale si care este treaba cu aceasta plangere prealabila ? Am fost atacat cu un cutit si ... (vezi toată discuția)
L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. ce se va întâmpla mai departe? alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ... (vezi toată discuția)