avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Camere de filmat bac doar intr-un judet
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Camere de filmat bac doar intr-un judet

Buna ziua!
In ultima perioada au fost nenumarate discutii privind bacalaureatul din acest an.

In judetul Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean a hotarat sa puna in salile de clase camere de supraveghere imprumutate. Am inteles ca au fost facute lucrari in acest sens deja in anumite licee.
Personal nu sunt afectat, am admitere la facultate dar nu consider ca este corect pentru cei care se orienteaza sa mearga la o facultate cu concurs de dosare, ca in Botosani sa fie puse camere de supraveghere iar in alte judete sa nu se procedeze la fel. Este discriminare si este clar ca acesti copii vor pierde locuri la facultate din motive evidente.
Sunt de acord sa se puna camere, dar peste tot in tara.

Este posibil ca elevii din licee sa actioneze aceasta decizie in instanta?
Care ar fi din punct de vedere legal motivul. Ce actiuni sunt necesare pentru asa ceva? (organizarea unui comitet, etc...)
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: meriy , utilizator 19:42, 26 Mai 2010
De fapt, la urma urmei...cred ca ar fi o decizie corecta...sa se puna dom'le camere de supravegheat sa se vada adevarata valoare a liceenilor din ziua de azi. Daca vor avea de suferit si cei care invata asta e, cineva trebuie sa fie primul, nu?
CUm am mai zis, desi ma repet, eu unul imi bat capul cu pregatirea pentru admitere....
Ce poti invata ca liceean daca unul din examenele importante incepe prin frauda?
Ceea ce e trist ca fiecare de aici , care a raspuns pana acum, daca ar face schimb de loc, ar fi revoltati de aceasta decizie. Romanii sunt egoisti si cei mai mair critici, critica tot ce nu tine de ei.
Poate este timpul sa se schimbe lucrurile si sa , poate , sa visam la o tara fara coruptie...
Ba sa stiti ca eu sunt acel elev care se ridica in timpul examenului si-i spune profului ca e galagie... si o camera ar face minuni pentru concentrarea mea!
La examenul descris mai sus (a fost la drept administrativ, de mentionat ca suportul de curs avea peste 1000 de pagini) am rasuflat usurata dupa ca am ramas numai eu si cunostintele mele in banca...
Asa incat, nu stiu ce sa spun... mai cunosc oameni tematori in a copia... stiu oameni care si cand se scot cartile pe masa nu copiaza... :D
In plus, oamenii sunt egoisti prin natura lor... fie ei romani sau nemti.
Sunt eleva in clasa a XII-a si as ruga-o pe D-na Ada Macovei sa faca ea si cei ce la Ministerul Educatiei cele 3oo de variante la materiile pentru bac in conditiile in care le-ar face un elev.Mai intai ar trebui ca profesorii care habar nu au ce sunt cu ei sa fie dati afara,pregatirea in timpul orelor de curs sa fie serioasa si apoi sa fie montate camere ,bineinteles in toate judetele.Cum poate un elev care se pregateste pentru bac sa invete matematica in conditiile in care profesorul il pune sa studieze lectiile din carte?Sunt elevi mai destepti decat profesorii si nu ma refer la faptul ca elevii ii fenteaza pe profesori cu copiatul.Nu toti vor note mari la bac,poate unii nu au conditiile materiale sa isi continuie studiile si isi doresc doar sa ia bacul.Variantele la M1 sunt subiecte de olimpiada si in cursul celor patru ani de studiu nu cred ca profesorii fac tipurile de exercitii din variante; nivelul unei clase ii poate permite profesorului sa faca exercitii de 6-7 ,maxim 8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Scandalul cu bac-ul la liceul bolintineanu.... Tarzan2012 Tarzan2012 Stimati forumisti,deschid acest subiect cu concluzia ca fiecare sa ne exprimam parerile cu privire la examenele de bacalaureat. Asa cum stiti,zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Una mica despre bacalaureat mimishor mimishor Da, stiu ca ar fi trebuit sa ma pregatesc foarte bine, ca nu e frumos sa trisezi la un examen etc etc dar uite ca sunt in situatia in care la matematica nu am ... (vezi toată discuția)