avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil si stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil si stimulentul de insertie

Buna ziua! Urmeaza sa nasc in luna septembrie 2016 si as vrea sa stiu cum pot alege concediul de crestere copil. Cum se procedeaza ptr obtinerea stimulentului? Aleg perioada de concediu maxima, in cazul meu 2 ani si revin mai devreme ( 1 an 6 luni) sau declar de la inceput ca aceasta din urma este perioada aleasa? Din acea perioada de 6 luni, una va fi a tatalui. Conteaza care?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:34, 11 August 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Concediul crestere copil (CCC) are o singura durata, pana la implinirea varstei copilului de 2 ani.

2. Dvs. solicitati de la inceput CCC pana la varsta de 2 ani si apoi puteti oricand sa reluati activitatea.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu si el cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Tatal copilului poate intra oricand in CCC, adica poate intra si dupa cateva luni si apoi poate relua activitatea iar dvs. reluati activitatea si apoi reintrati in CCC (dar acaesta varianta este mai greoaie si pentru dvs. si pentru angajatorul dvs..

4. - Daca reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti putea solicita stimulentul de inasertie care se plateste pana implineste copilul 3 ani.
- In aceste 60 de zile intra si luna rezervata tatalui copilului.

5. Daca tatal copilului nu a intrat in CCC pana reluati dvs. activitatea atunci dvs. veti primi stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani si 11 luni.

6. Puteti sa solicitati si direct stimulentul de insertie, fara sa mai intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil si suplimentul de insertie aly_laz aly_laz Buna ziua, Copilul meu este nascut pe 6 februarie 2013. Am optat pentru CCC 1 an. Vreau sa ma intorc la serviciu la 1 ianuarie 2014, adica cu cateva zile ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)