avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal MAI
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal MAI

Buna ziua.
Mi s-a intocmit un pv pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului.
In p.v. scrie asa "fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/A/2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 99/2 din OUG 195/2002 rep".
As dori sa stiu ce anume prevede art 99/2 din OUG 195/2002 republicata?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: malcos , utilizator 17:36, 26 Ianuarie 2015
OUG nr 195/2002
Art.99. -

(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin.(1) se aplică şi conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 2 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.a).
art. 99 (2) nu prevede nicio sanctiune legata de incalcarea art. 108/1/A/2 OUG 195/2002 rep.
Art. 98 (2) , da.
Nu inseamna in acest caz ca p.v. este nul?!
Anterior ori carui demers verificati temeinic artocolul consemnat,sa nu fie vorba despre PV nelizibil
ynocentta a scris:

Anterior ori carui demers verificati temeinic artocolul consemnat,sa nu fie vorba despre PV nelizibil

Este perfect lizibil.
In p.v. scrie asa "fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/A/2 OUG 195/2002 rep si sanctionata de art. 99/2 din OUG 195/2002 rep"
Reiese de aici cum sunt sanctionat sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stationare in statie autobuz CosminGL CosminGL Am luat o amenda in seara dinspre 30.11.08 si 01.12.08 de la Politia Rutiera pentru ca am stationat intr-o statie de autobuz pe motiv ca nu mai erau locuri in ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza NastyLucke NastyLucke Buna ziua, Ieri ma intorceam dintr-o mica excursie, si intr-un sat din jud. Buzau m-a prins radarul cu 67 km/h. Am semnat procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pentru parcare neregulamentara IonutTurlea IonutTurlea Buna ziua, ma puteti ajunta cu un model mai personalizat de contestare a unui P.V. de contraventie ? detalii si argumente : Fapta savarsita este prevazuta ... (vezi toată discuția)