elga50 a scris:
@Maria2143
Voi incerca sa raspund si eu acestui naduf pe care l-ati exprimat aici, implicit, in numele a milioane de proprietari din blocuri, chiar si chiriasi ai acestor proprietari
Nu stim exact cati sunt, poate multi din ei nu sunt interesati sa afle ce platesc, (...)
Nu e de gluma, e chiar o chestiune serioasa, dar abordarea dv. este un pic prea idealista si am sa va explic de ce:
(...)
Aici statul, prin ANAF si ITM, ar putea verifica activitatea din asociatii pentru ca este vorba de contributia la bugetele nationale ale acestor asociatii.
[b]Sunt convinsa ca daca s-ar face aceasta verificare ar iesi la iveala foarte multi bani, sume de necrezut.
(...) tot asa si asociatiile sunt lasate in pace. \"\"
Uf...
Later update
(...) insistati pentru asistenta statului.
Doar vreau sa va atrag atentia ca statul auditeaza acolo unde are interesul, adica in privinta contractelor si a taxelor platite pentru aceste contracte.
In rest, pe stat nu-l intereseaza cum calculeaza administratorul penalizarea sau daca imparte corect o cheltuiala intre proprietari.
Mii de multumiri din partea mea si a multor cititori ai siteului!
Pertinenta argumentare din toate punctele de vedere, din toate unghiurile, raspunde la intrebarea lansata de mine!
Am incercat sa argumentez ceea ce am spus, fara a insista-fara sens! Am incercat sa fac un calcul estimativ ce ar insemna-sume colectate, per total, sunt sume de necrezut!
Faptul ca sunt lasate in pace, asociatiile, zeci de ani, este iar, de necrezut!
Adevarat, pe stat, poate l-ar interesa daca se vireaza impozitul pe salarii, pe venituri, pe lucrarile executate, asa, pur si simplu ca de la orice firma, nu modalitatea de calcul a penalitatilor sau daca s-a facut revizia la lift, corespunzator!
Daca Legea 230/ 2007 ar avea un articol \"auditarea obligatorie, anuala\" sau \"se vor expertiza prin contracte incheiate cu CECCAR, cu Liga X...toate asociatiile, rezultatul auditarii va insoti situatia activ/ pasiv predata Primariei, costurile fiind suportate din fondurie asociatiei.\" Asociatia poate deschide un registru luna de luna, cotizeaza fiecare familie cu sume mici, apoi se descarca registrul de aceea suma, prin remunerarea \"specialistului-expert\"! Cred, ca exista solutii, daca se doreste verificarea anuala a asociatiilor!
De ce putem plati luna de luna la fondul de reparatii 20-25 lei, 40 familii, adica circa 12000 lei, si nu putem cotiza cu 3 lei/ lunax12lunix40 familii =1440 lei, pentru a plati un expert, care solicita cam 100 lei (poate chiar mai putin) pt a verifica o luna din activitatea asociatiei, adica: 5 facturi, 3-5 chitante cu cheltuieli, 40 chitante cu incasari, 5 OPuri. Este un cost de nesuportat?
Rezolvarea este in aplicarea Legii 230/ 2007, cu modificarile ce vor urma!
Sunt legi din 1966, in vigoare, aplicabile \"litera de lege\", sunt prea multe modificari ale prea multor legi, am citit interventia unui distins moderator, ii multumesc.
Prea multe legi modificate-hatisul lor-ne dau peste cap existenta.
Insa noi, cei de acum, putem ajuta generatiile viitoare, printr-un articol inserat in Lege.
Va multumesc!