thran a scris:
care nu cunoaste legislatia, (...)
Multumesc pt raspuns!
Cunoastem astfel de situatii. Zeci de ani, de exemple. Auzi peste tot, de toate despre "blocuri". Aveti dreptate. Alte exemple:
Multi cunosc legislatia, cred, multi dintre cei care, un exemplu presedinte fiind, a vandut si el putin fier vechi, a obtinut XX lei, mare lucru, i-au ramas lui; sau a permis a inchiria, culmea, spatiul de pe bloc, el avea cheile si indrazneala, a dat spatiu de antena unei firma de cablu, dar s-au ratacit cateva sume, cativa ani,.... lei, tot la el, in plus cablu-net lui, "gratis pentru sefu", care le-a dat dreptul sa faca asta...si multe altele! Fierul vechi era tot al asociatiei.
Femeie de serviciu? Au venit la usa blocului, oferte de la firme specializate, pt curatenie, in aceleasi costuri, alta curatenie, dar curatenie! Alt personal de serviciu? Femeia de serviciu este ruda nu stiu cui. Nu se poate schimba situatia, este de 7 ani, ea ramane!
Nu intram in amanunte al caror final, rezolvare fie si prin schimbare, este zero. Nu se pot schimba multe, poate niciodata! Un flux de informatii nou, modern, adaptat timpurilor costa TIMP. Cine convinge 40familii ca o firma, face treaba mai buna decat o batrana?
De ce sa vina 2 ore, o firma cu 5 salariati echipati pt. curatenie, care sa faca ce stiu sa faca, bine? De ce? Asa era pe vremea "lu bunicu", asa vrea "lumea", asa facem, sta tanti Ioana, pana in ultima zi a vietii sale. Ne-am obisnuit cu ea!
Retinerea asociatiei de a contacta o firma de curatenie, rezida si din teama de necunoscuti in scara, dar, daca un contract ferm ar fi baza colaborarii, s-ar exclude temerile!
Expertizarea anuala a activitatii este alta discutie, alt registru. Un presedinte care nu a reusit a fi sef niciunde-n toata viata lui dar "vrea" sa fie seful femeii de serviciu, rezista 5-7 ani, pt ca nu vrea nimeni sa fie presedinte, doar el! Dar de ce legea nu da voie celui de la scara alaturata sa fie si la scara asta. Trebuie sa fie prieten cu toata lumea din scara alt presedinte? El citeste legile, le aplica, vrea binele comunitatii, stie sa se faca ascultat, "nu bate cu pumnul in masa, nu miroase a bere, nu jigneste, nu ameninta, nu se vaita ca nu este platit, nu se vaita ca nu are timp, nu se plange ca este stresat, stie sa scrie, stie sa comunice cu autoritatile, stie sa citeasca o factura, stie ce semneaza".
Legea poate sa dea voie a fi manager la o asociatie "externalizand" postul acesta.
Toate pentru a angaja "competenta", cu minime costuri. Gratisul-nu mai merge! Noi ne plangem ca presedintele nu face treaba, el se plange ca nu este platit. Unde ajungem?
Legea poate indrepta multe! Sa permita, sa intervina!