Buna ziua! As avea o intrebare. Lucrez pentru o firma, m-am angajat cu contract de munca in data de 12.12.2014, am lucrat la un proiect pana acum 2 saptamani jumatate , de 2 saptamani jumatate stau acasa si astept un alt proiect dar care nu mai vine. Vreau sa lucrez dar nu am ce. Intrebarea mea este: la ziua de salar pot sa primesc salarul intreg sau primesc numai ce am lucrat pe luna ianuarie? Stiu ca in alte tari ca Germania daca angajatorul iti spune ca nu are nimic de munca si te trimite acasa pentru 3 saptamani, la ziua salarului iti da salarul intreg pentru ca nu ai luat concediu din cauza ca ai vrut tu. Cine ma poate ajuta? Va multmesc!
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........
Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.
Contract valabil?
RodicaGav
Buna. Am o nelamurire cu privire la contractul meu de munca. Am semnat acest contract iar dupa aceea mi s-a spus ca exemplarul care va ramane la mine il voi ... (vezi toată discuția)
Venitul meu
Arpishke
buna ziua, intampin urmatoarea problema. Eu lucrez la o firma unde stiu ca am semnat acte, primesc salariu, sunt ok, legal, totul e in regula. La asigurari, am ... (vezi toată discuția)