avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru cresterea copilului

buna ziua!Am o interprindere individuala si sunt insarcinata..As vrea sa stiu daca trebuie sa imi suspend activitatea pentru a beneficia de alocatia de cresterea copilului sau as putea sa imputernicesc pe cineva pentru a se ocupa de afacre pe perioada concediului de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 27 Ianuarie 2015
1. Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) trebuie sa va suspendati activitatea ca I.I.

2. Puteti sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) daca este posibil sa imputerniciti alta persoana sa se ocupe de I.I.
Pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3000 lei pe an fara a va fi suspendata plata indemnizatiei pentru CCC.

art.16 din OUG 111/2010:
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
......
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic. (maxim 300 lei).
1. Este adevarat ce spune colegul meu numai ca nu au aparut modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 (dupa modificarea ei prin Legea 126/2014) pentru a sti si AJPIS cum sa procedeze, pentru ca:
- pe de o parte OUG 111/2010 spune ca trebuie suspendate toate activitatile aducatoare de venituri profesionale pe perioada cat beneficiati de indemnziatie pentru CCC;
- pe de alta parte tot OUG 111/2010 spune ca se pot obtine venituri profesionale in cuantum de 3000 lei intr-un an calendaristic.

2. In Normele modificate ar trebui sa se spuna care sunt sursele de obtinere a acestor venituri de 3000 lei intr-un an calendaristic.

3. Daca intrebati la AJPIS o sa vi se spuna ca se asteapta modificarile la Norme.
Un raspuns asemanator cu alt meu l-a primit o utilizatoare de la AJPIS.
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in perioada crestere copil confidential confidential La multi ani! Buna ziua, In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)