avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor in Republica Moldova si SUA
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor in Republica Moldova si SUA

Cum pot trage la raspundere pe un cetatean al Republicii Moldova pentru eventuala incalcare a dreptului de autor? Exista un contract in care e trecut numele si domiciuliul persoanei careia i se vande un produs educational pe care se angajeaza sa nu il redistribuie, lucru pe care il poate face, teoretic vorbind.
O pot chema in judecata in Romania? Cine o obliga sa vina?

Am mai avut o experienta cu wikipages care a gazduit in paginile sale un manual furat, al meu. Am contactat ambasada Romaniei in SUA, evident - nesimtitii nu au raspuns, am scris politiei din San Francisco, li se rupe.

Pot pati la fel cu cel din Moldova? Arat ca tranzactia inca nu s-a derulat, nu stiu ce sa fac - daca nu am nici o parghie legala, risc ca produsul meu sa ajunga piratat pe internet in toata Moldova.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
marijuan, utilizator
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 17:14, 29 Ianuarie 2015
asadar nu stie nimeni ... ok, multumesc celor care au citit macar mesajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin divort imi poate lua copilul? Efrosenia Efrosenia Buna ziua! Am nevoie atat de mult de ajutorul dumneavoastra. Sunt din Republica Moldova, casatorita in Romania cu un cetatean roman de un an. Impreuna avem o ... (vezi toată discuția)
Inselatoriile pe internet mateidonea mateidonea Bun gasit Din pacate va deranjez cu o problema foarte dificila, pentru mine, rugandu-va sa-mi oferiti un sfat pentru ca nu stiu foarte bine ce sa fac. Pe ... (vezi toată discuția)