avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate plata rate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate plata rate

buna ziua. am doua credite de nevoi personale (un credit facut acum 2 ani celelalt acum un an) impreuna cu sotia la BCR cu ipoteca pe o casa (este a bunicii mele). am avut o rata de de 800 euro in total la ambele credite care a crescut la 1145euro. ratele sunt toate platite la zi. problema mea este urmatoarea: sotia este insarcinata in luna 7 si nu mai poate munci, am fost la ofiterul de credite al bancii sa solicit o reesalonare, mi-a comunicat verbal ca rata poate scadea cel mult la 1050 euro, insa saptamana trecuta am primit de la bcr o intiintare prin care mi se comunica marirea ratei la 1270 euro.
in aceasta situatie ce pot face? daca se ajunge la executare silita in afara casei pusa garantie si a propririi salariului ce mi se mai poate intampla(nu am nici un bun imobil sau mobil pe numele meu, al sotiei sau al bunicii). adresa mea este la parinti, ei nu au girat cu nimic, se poate indrepta si impotriva lor.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: a.l. , utilizator 13:28, 11 Iunie 2009
Nu se vor putea indrepta impotriva parintilor dumneavoastra respectiv, a bunurilor detinute de catre acestia.
Insistati in reesalonarea creditelor prin prelungirea duratei de rambursare a acestora. Nu va limitati doar la discutia cu ofiterul de credite ci, formulati si depuneti in acest sens o cerere oficiala la banca.
creditul este cu dobanda fixa sau variabila?....

Ca sugestii :
1. In primul rand, trebuie sa nu intrerupeti comunicarea cu banca.si sa le solicitati o cerere scrisa prin care sa le explicati ca doriti sa vi se realizeze o esalonare sau o rescadentare, intrucat treceti printr-un moment dificil.
2. In baza veniturilor pe care le aveti este posibil ca banca sa emita un nou scadentar, cu rate mai mici, pana in momentul in care va rederesati financiar.
mult succes ,
va multumesc? cererea oficiala o trimit la bcr constanta sau bucuresti si cu confirmare de primire
Puteti formula dupa caz o sesizare la OPC sau/si o actiune in instanta pentru ca banca sa fie obligata sa va reesaloneze plata creditului si/sau micsorarea dobanzilor...Pana va hotarati, trimiteti rapid o notificare prin care solicitati reesalonarea platii creditelor, aveti grija sa aveti/pastrati o dovada in acest sens.
Puteti trimite cererea la ambele banci insa este indicat sa o trimiteti fie prin executorul judecatoresc fie prin scrisoare cu valoare deschisa, pentru a putea dovedi "continutul trimiterii".:)
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
va multumesc pentru sfaturi.
creditele au avut 1 an dobanda fixa iar dupa variabila (nu se puteau lua cu dobanda fixa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar la banca florenta_22 florenta_22 In primul an am avut rata fixa 302 euro/ luna, am \"prins\" o oferta cu dobanda curenta de 5.8 %/an, in anul urmator-2009 ne-a crescut rata la 446 euro/luna,cu ... (vezi toată discuția)
Comisioane contract de credit - mai pot scoate din ele ? dan_popa40 dan_popa40 Buna ziua ! Am un contract de credit din 2007 la o banca. Pe scadentar am urmatoarele comisioane: 1. Dobanda; a fost fixa in primele 3 luni, apoi ... (vezi toată discuția)
Euribor si oug.50/2010 olimpiupop olimpiupop In 2007 am luat un credit BCR cu rata fixa si dobanda variabila. Din martie pana in august, am reesalonat si am platit doar 5 euro comision de administrare si ... (vezi toată discuția)