avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calitatea de Martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calitatea de Martor

Buna seara,
Am primit o citatie, in calitate de martor. Va rog sa ma lamuriti ce inseamna, mai exact urmatoarea expresie :" citat in calitate de martor, in cauza privind infractiunea denumita marginal " abuzul de incredere prin fraudarea creditorilor", prev de art. 239 cp."


Multumesc
ART. 239*)c.p.
Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor
(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei care, ştiind că nu va putea plăti, achiziţionează bunuri ori servicii producând o pagubă creditorului.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Sunteti chemat sa declarati in calitate de martor in legatura cu fapte sau împrejurări de fapt care constituie obiectul probaţiunii în cauza în care a fost citat.
Multumesc. Imi faceam griji ca nu stiu despre ce este vorba. Deci nu este nici o problema , pentru mine? Multumesc
Dvs stiti despre ce e vorba si daca aveti si alt fel de participare in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil - propunere declarare pret mai mare, posibile consecinte danageo danageo Bună seara! Intenționăm să vindem un apartament și a apărut un potențial cumpărător care ne-a propus că în contractul de vânzare - cumpărare să ... (vezi toată discuția)
Abonament orange cyoby cyoby Buna ziua, vreau sa fac un abonament orange si sa iau de la ei un telefon la oferta. daca nu platesc abonamentul, ce poate sa imi faca ? sa ma inchida ?, nu am ... (vezi toată discuția)
Abonament vodfaone mihairusu11 mihairusu11 Am facut un abonament la compania vodafone, de 25 eur/luna, am achizitionat si un telefon dupa care nu am mai platit abonamentul, Pot fi dat in judecata? Ce se ... (vezi toată discuția)