avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi de mama

O cunostinta de a mea ma roaga sa ma interesez cu poate nora lui sa fie decazuta din drepturile de mama deoarece el banuieste ca aceasta face video chat (nu e sigur ).Ea are 2 copii minori.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:16, 30 Ianuarie 2015
Decaderea unui parinte din exercitiul drepturilor parintesti se pronunta de catre instanta de tutela la cererea autoritatilor administratiei publice cu atributii in domeniul protectiei copilului, daca se constata ca acel parinte pune in pericol viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin rele tratamente aplicate acestuia, prin consum de alcool sau stupefiante, prin purtare abuziva, prin atingerea grava a interesului superior al copilului.
Faptul ca mama face videochat nu constituie un motiv pentru a fi decazuta din exercitiul drepturilor parintesti.
Pe bănuieli nu se poate obține decăderea.În plus, pentru decăderea din drepturile părintești este necesar să se demonstreze că este adusă o atingere gravă drepturilor și intereselor minorilor, aplicarea de rele tratamente, etc.
Dacă aceste lucruri pot fi dovedite, există șansa decăderii .
El spune ca nora lui lucreaza in alta localitate si vine acasa odata pe luna, in acest timp copiii stau cu tatal lor care nu lucreaza.
Nici faptul ca mama lucreaza in alta localitate nu este motiv de decadere din drepturile parintesti.

Atat tatal cat si mama sunt obligati sa vegheze la cresterea si educarea copiilor si sa contribuie material, asa ca este firesc ca minorii sa se afle cu tatal cat timp mama e la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturi tata Puiut1982 Puiut1982 Buna dimineata. Am un copil dintr-o relație de concubinaj. Il cresc de 3 ani fara nici un ban de la tata copilului meu spuneti-mi va rog frumos ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)