avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii UE - beneficiar impozabil, fara cod ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii UE - beneficiar impozabil, fara cod TVA

Buna ziua,

In Feb 2014 m-am inregistrat ca PFA neplatitor de TVA in Romania si in ROI.

Din Feb 2014 pana in Dec 2014 am lucrat exclusiv cu un client dintr-un stat membru UE, dar fara a avea codul lui de TVA, toate facturile facandu-le pe numarul lui de inregistrare si marcandu-le cu TVA 0%, conform articolului 152(1). Neavand codul lui de TVA, nu am depus D390.

In ianuarie 2015 am primit codul lui de TVA si mi-e destul de clar ce trebuie facut (facturare cu CIF-ul primit la inreg. in ROI pe codul lui TVA verificat in VIES).

Este corect ce am facut cu facturile din 2014? Daca nu, pot repara in vreun fel situatia?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:58, 9 Februarie 2015
in primul rand, despre ce fel de servicii e vorba?
Este vorba de servicii consultanta in domeniul IT (6202 - CAEN)
ideea este ca beneficiarul avea obligatia inregistrarii in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare de servicii, in tara sa, echivalentul art. 153^1, alin 1, lit. c) din codul fiscal.

in aceste conditii v-as sfatui sa raportati toate serviciile efectuate in perioada feb-dec 2014 in decl. 390 vies, de pe codul de TVA ROI, pentru fiecare luna in parte, chiar daca veti depune cu intarziere aceste declaratii. (folositi nr. de inregistrare fiscala comunicat de client chiar daca nu are nr. valid de tva)

toate aceste raportari se fac pentru ca beneficiarul este obligat sa plateasca TVA in tara sa, fie efectiv, fie prin taxare inversa, in functe de legislatia in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Livrare servicii in germania krisstta26 krisstta26 Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate: am o firma de plasare forta de munca si am obtinut un contract de plasare oameni in ... (vezi toată discuția)