avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare suspendare

Buna ziua

Daca un angajat al carui contract e suspendat cere incetarea contractului in aceaiasi zi in care inceteaza si suspendarea, dar salariul lui e mai mic decat salariul minim, inainte de inregistrarea incetarii se inregistreaza majorarea salariului?
Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 12:21, 31 Ianuarie 2015
Dar in hg se spune salar minim garantat in plata si daca nu a muncit de loc.... Nu se poate justifica in acest fel nemajorarea salariului?

Se poate justifica , intrucat odata cu incetarea suspendarii s-a solicitat si incetarea c.i.m.
Multimesc

Stiti care este practica in ace asta speta?
Practica este impartita in doua :
- o parte din angajatori merg pe 3 operatiuni , incetare suspendare, majorare salariu, incetare c.i.m.

- o parte merg numai pe 2 operatiuni, incetare suspendare si incetare c.i.m.

La niciunul dintre angajatorii intalniti cu astfel de practici nu am constatat aplicarea unei sanctiuni contraventionale.
Multimesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creștere salar zxz19 zxz19 Buna ziua Un angajat care a avut CIM suspendat nu dorește sa-si reia activitatea si cu acordul părțile CIM încetează la sfârșitul ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare cfp si modificare salariu Maddy-eu Maddy-eu Buna ziua, avem un salariat care in perioada 01.04.2016-30.06.2016 a fost in concediu fara plata. Azi operez in Revisal incetarea suspendarii, intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic + lichidare la zi Loredana_84 Loredana_84 O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire ... (vezi toată discuția)