avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din CIC + lichidare la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din CIC + lichidare la zi

O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire la lucru, fara sa fac si majorarea salariului la minimul pe economie, avand in vedere ca, data reluarii activitatii corespunde cu data lichidarii la zi.
Sa modific si salariul (salariata aflata in CIC are incadrarea de 670 lei) o data cu reluarea activitatii sau nu mai e nevoie, avand in vedere ca solicita si lichidarea la zi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 1 Octombrie 2013
CIM este suspendat pana in ziua in care copilul implineste 2 ani (sau 1 an). In acea zi inceteaza si suspendarea CIM.
Cu ziua imediat urmatoare angajatul isi reia activitatea la firma in baza unei cereri de reluare a activitatii. Angajatorul emite o decizie de reluare a activitatii in care metioneaza si salariul in baza caruia se reia activitatea, adica minim 800 lei. Cu aceeasi zi salariatul poate solicita incetarea CIM.
Ok, deci fac si majorarea de salariu o data cu reinceperea activitatii.
Puteti sa le puneti toate in acea decizie - incetarea suspendarii, reluare activitatii , modificarea salariului si incetarea c.i.m.
Pai am facut act aditional la revenire...Voi face maine, prima zi de lucru decizia de incetare. Dar ma interesa in mod special daca mai e necesara majorarea salariului, atata vreme cat oricum incetam raporturile de munca cu prima zi de lucru. Am transmis deja modificarea salariului in Revisal. Multumesc!
Este necesara, intrucat legislatia nu prevede ce fel de zi este data incetarii c.i.m. - zi nelucratoare sau zi lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)
Termen inregistrare revisal - incetare suspendare cim/revenire ccc sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul poate inregistra in REVISAL actul de revenire din CIC al angajatei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog suport in ceea ce priveste reintoarcerea unei ... mona1928 mona1928 Buna ziua, va rog suport in ceea ce priveste reintoarcerea unei angajate din concediu crestere copil cu o luna mai repede. Din 23.05 revine la job, data ... (vezi toată discuția)