Am cu fosta sotie doua minore ,una de 14 ani iar alta de 8 ani si fata cea mare a optat sa ramana cu mine iar cea mica cu maica-sa care a lipsit 4 ani de la cresterea fetelor , eu crescundu-le si ocupandu-ma de educarea lor,dupa ce a venit sotia din spania dupa 4 ani mi-a luat fetita si a plecat , la proces eu am dorit sa ramana minora cea mica cu ea fiinca asa isi dorea fetita , acum conditiile avute in vedere instanta la momentul incredintarii ,s-au schimbat.Minora nu mai vrea sa locuiasca cu mama sa,aceasta din urma fiind in relatii de concubinaj cu un alt barbat altul decat cel s-a deteriorat relatia noastr de familie,in prezent fosta sotie nu are un venit sigur si stabil si nu are o locuinta personala,locuind cu chirie.Minora a tinut legatura in permanenta cu mine,luind-o de multe ori la mine,aceasta acum isi exprima vointa,in fata mea ,a celeilalte minore, in prezenta altor persoane ca doreste sa ramana la mine impreuna cu sora ei.Fetita ma suna si imi spune de fiecare data si imi cere sa o aduc acasain mediul familiei cu care a fost obisnuita si unde a crescut.Fetita acum locuieste in craiova intr-o locuinta cu chirie unde se simte izolata si unde nu si-a putut face prieteni, am sperat sa se adapteze la acest mediu ,am sperat ca mama va suplinii aceste elemente dar din pacate minora este nemultumita de aceste conditii materiale si moralesi ma roaga insistent sa o iau la sora ei. Intrebarea mea este,ce sanse as avea de reusita dat fiind ca minora nu are decat 8 ani si jumatate si ce ar trebuii sa fac, ce ar trebuii sa cer, exista vre-o lege speciala ce apara drepturile si interesele minorilor?. Va multumesc, cu stima, LUBEN.
avaind in vdere interesul minorei care este mai presus de orice si motivele pe care le/ati aratat mai sus ,introduceti actiune in reincredintare minor ,nu impiedica cu nimic faptul ca minora nu are 10 ani ,in cazuri exceptionale poate fi audiata si datorita faptului ca se aproprie de 10 ani cu siguranta i se va pune in vedere sa se prezinte cu minorul in vederea precizarii de catre minor a obtiuni pe care intele ge sa o faca ,sa spuna personal daca doreste a locuiasca cu dvs si sora ,actiune trebuie dovedita cu incrisuri de unde sa rezulte venitul si martori care sa spuna ceva despre statutul dvs in societate ...
ok bafta ,eu cred ca veti reusi .
Custodia minorilor
gygygy
in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)