avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la subventie caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la subventie caldura

Locatarului, persoana singura, beneficiar de VMG, i se acorda subventie 100% pentru caldura avand un venit lunar < 155 lei.
Se percep penalitati la aceasta suma? Suma (pentru caldura) este trecuta in lista de plata dar locatarul NU TREBUIE sa o plateasca, o compenseaza subventia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 08:18, 1 Februarie 2015
Sa inteleg ca aceasta persoana are restante la intretinere?
Persoanei cu subventii i se trece intr-o coloana cat are de plata la caldura iar pe o coloana speciala, cu minus, scazamantul aferent ajutorului pentru caldura.
Asadar, fiind o suma cu plus si alta cu minus, suma lor este zero. Penalizarile vor fi tot zero.

Daca are ajutorul la incalzirea locuintei in proportie de 100%, lista de plata este "in regim de vara", adica are cu (+) suma reprezentand incalzirea locuintei si apoi cu (-) suma reprezentand ajutorul acordat, desigur cu aceeasi valoare - numai ca dvs. trebuie sa fiti atent la "gimnastica" pe care administratorul trebuie sa o faca, avand in vedere ca documentul privind acordarea ajutorului la incalzire vine la asociatie cu o luna in urma.

Deci nici nu trebuie sa-i treaca prin gand cuiva de la asociatie sa penalizeze aceste sume, chiar daca aceste ajutoare ajung mai greu la asociatie (se mai intampla). Deci, urmariti listele de plata sa nu se intample astfel de situatii.

In conditiile in care proprietarul beneficiaza de ajutor caldura care acopera integral consumul acestuia,pe cale de consecinta nu exista sume cu titlu de restanta,respectiv nu exista temei legal pentru aplicare eventuale penalitati
Deci nici nu trebuie sa-i treaca prin gand cuiva de la asociatie sa penalizeze aceste sume, chiar daca aceste ajutoare ajung mai greu la asociatie (se mai intampla).

Aceste ajutoare se scad direct din factura emisa, se achita factura scazand ajutoarele.

Alte discuții în legătură

Ajutoare de caldura scazute in registrul de casa! migaste migaste am preluat administratia unui bloc si, ulterior preluarii, am constatat ca fostul administrator a scazut ajutoarele de caldura (bonul de casa eliberat de RADET ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)