avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara administrator, nu stiu ce sa fac helpppppp

am o mare nelanurire in ceea ce priveste urmatoarea speta:
un Srl cu 2 asociati , ambi admin. dupa un timp unul (cel care ca si asociat are 20%) renunta la mandatul de administrator , acum mai nou#-o cel de-al 2 lea admin (asociatul cu 80% ) vrea sa renunte si el la calitatea de admin. Acum spunti-mi cum inregistrez eu la registru comertului hotararea aga prin care se acepta demisia ????sau pot sa inregistrez la registru doar notificarea la renuntarea a Admin 2.
Si asta nu e tot, in curand srl -ul va ramane si fara sediu, ptr ca firma de la care avea inchiriat sediul a reziliat contractul de inchiriere ptr neplata .........
nu stiu ce sa fac .......daca se poate ceva idei :((
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 18:26, 12 Iunie 2009
gasiti o perosoana interesata cf. LSC sa formuleze la tribunal cerere de dizolvare.
vor sa renunte doar la calitatea de administrator sau si la cea de asociat??

in Aga in care se mentioneaza renuntarea la calitatea de administrator, se va numi un nou administrator (angajat) si se va stabili ce retributie primeste, ce obligatii are, samd
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
nu pot sa isi dea demisia pur si simplu...trebuie gasita o persoana care sa preia functia de administrator si sa se procedeze la descarcarea gestiunii, etc conform Legii 31/90
SRL nu are angajati, iar cei 2 asociati nu se mai inteleg., nu vrea nici unul dintre ei sa ramana administrator.
Asa ca in aceasta situatie Admistratorul acual o sa renunte la calitatea de Administrator prin notificarea Societatii cu 30 zile preaviz. Si dupa ce va comunica societatii o sa convoc AGA, se vor intruni vor lua act de Renuntare(ptr ca fiind Admin numit prin Act constitutiv, nu e cazul demisie) si voi trece pe ordinea de zi numirea unui nou admin, numire care nu se poate face ptr ca nu vrea nimeni #-o... intocmesc hotararea asa si ce sa fac ...........Administratorul care renunta va comunica renuntarea lui cu dovada inregistrari la srl, la ONRC care va inscrie "demisia administratorului"...........si de aici nu mai stiu ce se intampla.......normal ar fi ca dupa lg 31 srl sa intre in procedura de dizolvare deschisa de REG com pe art 232.: "" la cererea Camerei de comerţ şi industrie teritoriale sau a oricărei persoane interesate, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii, în cazurile în care: a) societatea nu mai are organe statutare sau nu se mai pot întruni; b) societatea nu a depus, timp de 3 ani consecutivi, bilanţul contabil sau alte acte care, potrivit legii, se depun la Oficiul Registrului Comerţului; c) societatea şi-a încetat activitatea sau nu are sediu cunoscut ori asociaţii au dispărut sau nu au domiciliul ori reşedinţa cunoscută (art.232 alin (1) din Legea nr. 31/1990)...................Dar se pare ca Reg. nu va face acest lucru ......sau cel putin asa mi-a zis o doamna de acolo ca nu se prea cere ..............Poate unul dintre asociati sa deschida acesta procedura ??????
pana la urma se va ajunge la dizolvarea societatii
explicatile celor doi caposi(administratorii) ca:
fie :
1. Solicita impreuna dizolvarea voluntara la ORC in calitate de asociati
2.Fie unul dintre ei solicita dizolvarea judecatoreasca la tribunal pentru neintelegeri grave intre asociati.
3.Fie gasesc o persoana interesata sa promoveze cererea de dizolvare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)