avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Dupa 20 de ani de judecata ca intervenient intr-un dosar ,am ramas printr-o hotarare cu 1000 mp din 3000 cumparati in 1989 de la persoane fizice.Am platit impozit toti anii pe 3000 de metri.Am facut intr-un final cerere pentru ordinul prefectului ,unde mi s-a spus de la primarie ca nu poate inainta cererea intrucat am hotare pe 1000 metri patrati.In ce circumstante pot intra in posesia intregii suprafete?Am inteles ca o cale ar fi uzucapiune dar nu au trecut 30 de ani?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:31, 1 Februarie 2015
Exista si uzucapiunea de la 10 la 20 de ani daca se intemeieaza pe un just titlu (act sub semnatura privata prin care s-a cumparat de la adevaratul proprietar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate teren Lorenzo21 Lorenzo21 Buna ziua Am nevoie de ajutorul vostru. Părinți au cumpărat o casa și teren în 1985 cu 2500 metri pătrați.In momentul de fata au acte de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare johnny82drs johnny82drs o intrebare din nou nu stiu cum sa explik mai exact dar incerc tot posibilul . tatal meu a cumparat o casa in anul 1987 cu chitanta de mana vanzatorul avea in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune teren agricol mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Tatal meu impreuna cu doi frati sunt pe un titlu de proprietate ca beneficiari ai unei suprafete de 5.5ha. Din 1991 si pana astazi el a folosit toata ... (vezi toată discuția)