avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu belele!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu belele!!!

Bunica mea a decedat de ceva vreme...ea mi-a lasat toate bunurile mie prin testament...precizez ca nu sunt unicul mostenitor... mama mea diagnosticata cu altzheimer a carui tutore si insotititor sunt prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie. Desi am acest testament lasat de bunica mea nu am dreptul nici macar la un apartament din cele doua desi sunt de exact de aceeasi valoare deoarece mama mea prin lege are dreptul la 50% din totalul bunurilor prin rezerva succesorala. Eu nu sunt in stare sa intretin aceste bunuri... ca atare as putea intenta un proces la judecatorie ca sa pot vinde dreptul meu un apartament? Cat timp ar putea dura un asemenea proces si cat ar fi costurile lui? Precizez ca nu doresc sa intentez un proces e partaj efectiv.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 17:33, 1 Februarie 2015
Daca tu ai jumate dintrun apartament si jumate din celalant , negociaza cu persoana cealanta care are si ia dreptul, sa si aleaga un apartament si tu rami cu celalant.Fara tine persoana cealanta nu poate face nimic in cazul ca vrea sa vinda. Punei condite. tu un apartament el,ea un apartament ! Testamentul cade dupa moartea parintilor, doar actul de vinzare cumparare e valabil. Probabil bunica a vrut sa ti lase tie si mamei totul dar nu a stiut ,a crezut ca a rezolvat problema, Succes si ai grija sa nu fii pacalita la acte ,ceva ! Cadeti la pace, sa va judecati nu are rost.
Domnule avocat mama mea este prima mostenitoare si eu sunt al doilea ...prima ar fi mama numai ca ea are altzheimer nu isi poate gestiona nici un bun eu sunt nepot... mama mea este fiica dupa cum am mai spus suntem in conflict de interese am nevoie doar de o informatie atat pot intenta un proces ? cat costa si cat va dura? am destule cunostinte juridice ca sa ma pot reprezenta singur.
domnule android ori eu nu am scris corect ori dvs nu ati inteles corect mama mea nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale cu cine sa negociez?
Vrei sa fi putin mai explicit. Ori e mama ta, ori nepotul , ori fica!:-/ Conflict cu cine ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent: nepotii pot fii desmosteniti? speranta2011 speranta2011 Buna ziua, am o intrebare urgenta: o bunica poate sa isi desmosteneasca nepotii obligindui sa vinda apartamentul la care sunt coproprietari impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale mody mody Buna seara si Craciun Fericit Am si eu o nelamurire in ce priveste sccesiunea ,si am sa redau pe scurt situatia familiei mele . Mama mea si bunica-mea au ... (vezi toată discuția)
Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)