avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie de intretinere tata fara loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie de intretinere tata fara loc de munca

Daca intr-un divort tatal nu are loc de munca , in ce cuantum i se va stabili pensia de intretinere datorata celor 2 minori ai sai ?
Imi puteti indica si baza legala ce prevede suma de bani in raport cu care i se va calcula pensie de intretinere daca nu are venituri ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:00, 12 Iunie 2009
Baza legala ...nu exista. (Codul Familiei - adoptat in perioada comunista - nu a luat in considerare si existenta omului... fara loc de munca :).
In practica insa, pensia se calculeaza prin raportare la venitul minim pe economie.
Pensia pentru 2 copii se stabileste pana la 1/3 din acest venit minim (:hm: cat naiba mai e venitul minim !?)
Limita maxima de 1/3 pentru 2 copiii este prevazuta de art 94 alin 2 C. fam.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
romascanu, moderator
In prezent salariul minim brut pe economie este de 600 lei .....:)
1/3 din salariu minim pe economie pentru 2 copii
Acest plafon maximal poate fi atins sau nu , avand in consideratie nevoile minorilor.
1/3 din venitul minim ( adica fara salariu) se va stabili fara probleme.
In acest caz minorii de abia pot supravietui cu acesti bani.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care ...? Cezar66 Cezar66 Cum se stabileste pensia alimentara in cazul in care in ultimele 5 din 6 luni nu am avut nici un venit ? (vezi toată discuția)
Calculul pensiei alimentare ValentinTudor ValentinTudor Am fost casatorit 4 ani, in timpul acestei casatorii nascandu-se un copil. Am divortat, iar prin hotararea de divort s-a stabilit ca pensie alimentara suma de ... (vezi toată discuția)