avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol cumparat cu chitanta de mana in 1998, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol cumparat cu chitanta de mana in 1998, vandut de 2 ori de proprietar

An anul1998 am cumparat un teren agricol extravilan cu uncontract de mana cu martori la pretul de 900 ron.la acea data i-am dat vanzatoarei suma de 600 ron. restul urmand s-ai dau la incheierea actului notarial.la acea data vanzatoarea nu avea titlul de proprietate acesta obtinandul abia an anul2007.La obtinerea acestuia am fost primarie unde pe baza c.v.c. de mana am trecut pamantul an registrul agricol la pozitia mea,astfel eu sa platesc impozitul agricol.Dupa aia mergand la notariat am fost informat ca trebuie ca vanzatoarea sa faca intabularea pamantului,iar aceasta a refuzat acest lucru.Timpul a trecut si an cele din urma am hotarat sa platesc eu intabularea anafara de diferenta de bani pe care i-o achitasem . Am fost la vanzatoare si am vorbit si a fost de acord cu aceasta propunere,ca la doua zile sa aflu ca aceasta a mai vandut unui alt cumparator.cu o zi anainte afost la un notar care ia specificat an actul autentic ca cumparatorul v-a alipi si intabula pamantul.......ANTREBARE: Ce legi prevad infractiunile din cele relatate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 04:53, 2 Februarie 2015
Este cazul sa actionati in instanta vanzatoarea prevalandu-va de contractul de mana incheiat, cererea de inregistrare de la primarie pe baza careia s-a trecut terenul un rolul dumneavoastra si dovada platii impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator teren cu chitanta de mana Mariageo1974 Mariageo1974 Buna ziua, Am cumparat un teren in anul 2012 cu chitanta de mana , in prezenta a 3 martori ,ulterior semnata si stampilata de primar. Cea care mi-a vandut ... (vezi toată discuția)
Suprafata aferenta constructiei adrian.postolache adrian.postolache Imobilul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare de catre X de la vanzatoarea Y, in anul 1983. Conform contractului, suprafata aferenta ... (vezi toată discuția)
Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)