avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inlocuire masura arestare preventiva cu liberare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inlocuire masura arestare preventiva cu liberare provizorie sub control judiciar

Inculpatul, al carui dosar penal se afla in faza judecatii pe fond, este arestat preventiv de cand se afla in cercetari la parchet.Cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu libertatea provizorie sub control judiciar, se depune la registratura instantei şi va purta un numar nou de dosar, sau se inmaneaza presesintelui completului care judeca fondul, la un termen de judecată?
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ionela Costica , Consilier juridic 09:48, 15 Iunie 2009
Cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea sau cu măsura obligării de a nu părăsi ţara si cererea de liberare provizorie sub control judiciar se poate inmana presedintelui completului la termenul de judecata sau se depuse la dosar inainte de termen, urmand ca la termenul de judecata sa se discute admisibilitatea/ sau sa se respinga ca nefondata in cazul in care nu sunt intrunite criteriile legale.

Lavinia Costica


Veti invoca la termenul de judecata daca va aflati in faza de judecata.
E bine sa faceti o motivare cat mai ampla a motivelor in scris si sa aiba putin timp sa citeasca si instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Deasemenea pe langa motivare ar fi bine sa depuneti la dosar si 1-2 caracterizari ,, de bine,, venite din partea reprezentantilor unor institutii- adica persoane cunoscute...am avut un caz in care o persoana a fost eliberata sub control judiciar pt ca a primit o caracterizare de bine din partea unui preot care l-a descris drept ,, un filantrop,,............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosare masuri preventive distincte. dandanaua dandanaua In timpul urmaririi penale, X este arestat preventiv pt.viol.Inainte de judecarea mentinerii masurii arestarii preventive, promoveaza cerere de liberare ... (vezi toată discuția)
Elib.sub control judiciar tayson tayson buna seara. in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau ... (vezi toată discuția)
Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune cristynn cristynn Buna ziua, As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o ... (vezi toată discuția)