avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... elib.sub control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

elib.sub control judiciar

buna seara.
in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau eliberarea sub control judiciar?in ce ordine,de cate ori,in ce perioada de timp?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:07, 7 Noiembrie 2010
Se pot cere ambele.
Obligarea de a nu parasi localitate este o masura preventiva si se poate cere
oricand inlocuirea arestarii preventive cu obligarea de anu parasi localitatea sau
tara.
Este bine sa se formuleze si cerere de liberare sub control judiciar.
Pai daca este in cursul judecatii si este si arestat nu are avocat? Dumnealui ce zice!? Pentru ce fapta este judecat? Oricum, puteti cere liberarea provizorie (pe cautiune sau sub control judiciar), dar cu conditia ca fapta pentru care este cercetat sa nu depaseasca 18 ani inchisoare. Puteti cere si revocarea, pe 139 C.p.p dar este mai greu in acest caz. In plus la revocare nici nu aveti cale e atac, pe cand la liberare provizorie aveti recurs la incheiere.
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Daca judecatorul fondului doreste sa fiti judecat in continuare in libertate, va va libera sub control si nu va revoca arestarea pentru ca liberarea e mai dura, de fapt e un arest mai bland. Insa depinde de stadiul procesului, probele administrate pana in momentul respectiv si chiar de fapta comisa, desi nu ar trebui
Avocatul dvs. trebuie sa decida.
Din punctul meu de vedere liberarea pe cautiune imi pare cea mai serioasa cerere...daca legea o permite...in cazul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
"cerere judiciara" Bya88 Bya88 Buna seara! Astazi fratele meu a avut recurs pe o prelungire de mandat,care a fost respins dar ni s-a spus ca poate depune in aceeasta seara o cerere ... (vezi toată discuția)
Arest in cursul judecatii tayson tayson buna seara in data de 28 sept.s-a hotarat,in cursul urmaririi penale prelungirea mandatului cu 20zile.ulterior,in 19oct.s-a prezentat rechizitoriul si s-a ... (vezi toată discuția)