avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \'\'Partaj\'\'
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

''Partaj''

Buna seara,
va cer sfatul in ceea priveste o situatie personala: am avut timp de aproximativ 5 ani de zile o relatie de concubinaj cu o persoana; in tot acest timp am locuit doar o scurta perioada impreuna (4 - 5 luni), apoi eu am plecat cu contract de munca legal intr-o alta tara. In repetate randuri i-am trimis bani fie prin virare direct in cont fie prin MoneyGram, Western Union, inclusiv in plic prin posta. Acesti bani au fost folositi de catre concubin pentru a achizitiona o masina si pentru uz personal. Masina a fost inmatriculata pe numele lui, eu nefiind in tara. In ultimile luni cand relatiile s-au raacit intre noi, fara a-i aminti nimic despre banii trimisi el imi mentioneaza ca are martori ca masina a cumparat-o din banii lui - fapt care mi-a dat de gandit, astfel ca am decis ca e cazul sa ne despartim. Cheltuielile pentru vacantele noastre au fost efectuate de catre mine. Daca e vorba de martori si dovezi, ar fi destule dovezi care sa ateste faptul ca salariul lui nu i-ar fi permis sa faca anumite cheltuieli. Exista vreo posibilitate de a recupera macar o parte din aceasta paguba (as fi putut sa o numesc investitie in viitorul familiei noastre, dar n-a fost sa fie) sau pot sa o trec la capitolul pierderi?

#-oStiu ca suna patetic :frantic:.

Multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Ioanam2010 , utilizator 04:54, 4 Februarie 2015
este foarte complicat de dovedit. aveti toate dovezile de la western union, money gram???
ce ar fi sa incercati sa va intelegeti pe cale amiabila,prin mediere...in procedura partile pot negocia asistat anumite aspecte, chiar daca acestea nu pot fi dovedite cu documente..plecand de la nevoile si interesele partilor, mediatorul va deschide optiunea solutiilor, in asa fel incat partile sa fie multumite
Buna seara, multumesc pentru raspunsuri. Le voi trece la capitolul pierdere, sanatate sa fie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani, ce sanse sunt? mariedecosta mariedecosta Buna ziua.ici un fel de hartii Va expun pe scurt cazul meu si va rog sa ma indrumati daca se poate. Am cunoscut un baiat pe internet,am avut o relatie de ... (vezi toată discuția)
Sanse de a recupera banii dorin1960 dorin1960 Buna ziua tuturor Am o mica problema si as dori sa stiu daca se poate sa fiu indrumat.Am cunoscut o fata pe internet, si i-am trimis niste bani,prin Western ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi prin moneygram ContSters68209 ContSters68209 Buna ziua, Banii trimisi din afara tarii (UK, ES, IT) catre o persoana din Romania (ruda de gradul I sau II) prin MoneyGram sau Western Union, poti fi ... (vezi toată discuția)