avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Recuperare taxe Polonia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Recuperare taxe Polonia

Am fost angajata unei firme din Polonia in perioada 2014-2015. Sunt interesata de procedura pt recuperarea taxelor platite de angajator in Polonia (mentionez ca am avut contract de munca acolo). Ce documente trebuie obtinute si completate, carei autoritati trebuie sa ma adresez in acest caz? Este posibil ca acest an in campul muncii sa fie recunoscut in sistemul de pensii din Romania?
Cel mai recent răspuns: Apashul73 , utilizator 10:37, 10 Februarie 2022
Nu, la iesirea la pensie veti primi doua pensii: una din Romania si una din Polonia. In privinta recuperarii taxelor, nu cunosc regulile fiscale din Polonia, in orice caz nu puteti face acest lucru decat in Polonia, daca legile poloneze permit asa ceva. De exemplu prin a va intocmi raportul fiscal pe anul respectiv si a-l inainta fiscului polonez, in cazul in care este permis sa va intocmiti personal acest raport.
Buna ziua
Am lucrat 4 ani cu contract pe Polonia ....pot recupera taxele pe baza fișei fiscale anuale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri draion draion Buna ziua! Daca in cursul anului 2013, am fost angajat 10-12 luni in Polonia cu contract pe perioada nedeteminata de catre o fima poloneza, contributiile ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva persoana fizica nerezidenta MariaLM MariaLM Buna seara, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta: o persoana fizica nerezidenta din Polonia va cumpara o cladire pentru care va plati tva. ... (vezi toată discuția)
Am fost angajat la o firma it romana, care era punct de lucru ... bogdyviki bogdyviki Am fost angajat la o firma IT romana, care era punct de lucru al unei firme germane. Contractul l-am avut cu firma punct de lucru. In perioada derularii ... (vezi toată discuția)