avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna termenul \\"apel\\" ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna termenul "apel" ?

Am dat in judecata o persoana careia i-am imprumutat niste bani si nu mi i-a restituit. Judecatorul mi-a respins actiunea.Cu apel.
Ce inseamna asta,care e diferenta fata de recurs?In afara de actele prezentate la prima instanta,nu am alte acte sa prezint.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 11:19, 8 Februarie 2015
Sunt diferențe între apel și recurs, unul dintre acelea fiind că apelul are efect devolutiv. Nu vreau să intru în chestiuni tehnice. Ideea că nu trebuie să prezentați alte documente, faceți apel și criticați soluția instanței de fond sub toate aspectele.
Apel- definitie:

Calea ordinară de atac, suspensivă de executare, prin intermediul căreia cauza este supusă unei noi judecăţi, în fapt şi drept, de către o instanţă superioară, care poate reforma, desfiinţa sau anula hotărârea atacată.
.
Apelul este o cale de atac impotriva unei hotarari de care nu sunteti multumit si prin care puteti sa criticati aceasta hotarare din toate aspectele
In cat timp trebuie sa depun noul dosar ?Trebuie sa astept acasa hotararea?
Am solicitat la proces prezenta a doi martori si instanta a spus ca nu considera necesar.La apel ,ii voi putea chema din nou?
Nu se formează un nou dosar. După comunicarea hotărârii aveți la dispoziție, de regulă 30 zile, pentru a formula apel care se depune sub sancțiunea nulității la aceeași instanță. (aceste aspecte se vor regăsi în dispozitivul sentinței).
Da puteți aduce critici că instanța de fond a respins încuviințarea probei testimoniale propusă de dvs.

Alte discuții în legătură

O opinie , va rog - apel incident sau nu? Corina Dina Corina Dina Printr-o hotarare judecatoreasca , instanta a respins cererea de chemare in judecata a reclamantului , eu fiind parat . Desi am invocat exceptia prescriptiei ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs leusan leusan Daca recursul impotriva unei hotarari , nu este motivat de catre recurent poate fi declarat nul la primul termen? In speta recurentul face vorbire numai ... (vezi toată discuția)
Apel si recurs in instanta cosminghe cosminghe Buna ziua Sunt asociat si administrator la un sc 50%, m-am certat cu asociatul iar acesta si-a cerut banii investiti in intanta dosarul a foast judecat ... (vezi toată discuția)