avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaje
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaje

Lucrez la o companie de stat ce detine autotovehicole, emit foi de parcus, fac pontaje si merg chiar si in cursa.De mai multe ori datorita lipsei de personal am fost solicitati sa efectuam curse fara sa fim pontati,lucru acceptat si de noi(am zis ca muncim cat e nevoie numai sa fie conducerea multumita de noi chiar daca pt asta venim din libere sau concediu).Acum, dupa schimbarea conducerii suntem amenintati ca vom plati carburantul consumat in cursele efectuate in zilele in care nu aparem in pontaj....spun ca sunt curse fictive, desi foile de parcurs poarta semnatura si stampila de confirmare a cursei unui persoane superioare noua dpdv ierarhic.Nu avem documente insotitoare deoarece in mare parte am mers cu diferite persoane cf dispozitiilor verbale.Niciunul dintre noi nu a cerut sa i se plateasca acele zile.Ce putem face?Putem fi dati afara? ne poate imputa carburantul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 7 Februarie 2015
Nu e obligatia dvs de a intocmi pontajul. Daca foaia de parcurs este semnata si stampilata de persoana responsabila din institutie, atunci nu are ce sa va faca. Solicitati in scris pontarea si plata orelor respective lucrate pt institutie si sesizati ITM-ul, daca sunteti personal contractual.
Poate nu este obligatia mea dar in fisa postului mi-au fost trecute sarcini ca sef garaj, revizor tehnic, gestionar, sofer....si intocmesc si pontaje...desi functia mea in cadrul unitatii este de tehnician 2 fara nici un spor iara salariul nu vi-l spun pt ca va face sa radeti..!!!....aaa..si sunt si paznic..tot cf fisei postului..
si inca ceva...la pontaje, desi le fac eu mi s-a impus sa imi trec un maxim de 8 ore zilnic fara nici un spor desi din foile de parcurs reies pana la 15-20 ore in zilele in care am fost plecat (si sunt multe, ff multe) plus multe zile libere si de concediu de odihna muncite,... daca au fost cu acceptul meu mai pot si platit??
Puteti sesiza instituțiile abilitate de control , in care in care vi se impune sa intocmiti foi de pontaj neconforme cu realitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Foi de parcurs -camion ByaDolo ByaDolo Buna, Nu am complectate foile de parcurs pt nici o cursa. Vreau sa le complectez acuma, din urma, dar vreau sa stiu daca sunt valabile fara stampile si ... (vezi toată discuția)