pentru inceput as vrea sa relatez pe scurt problema mea legata de asociatia de locatari din care fac parte. in 2012 am fost dat in judecata pentru neplata cheltuielilor ceea ce au devenit restante si penalitati, care din anumite motive nu s-au putut plati la vremea respectiva. pot mentiona ca sunt total de-acord sa imi platesc datoriile, dar in mod corect si fara sa fiu incarcat abuziv cu sume pe care abia le pot plati. dupa 2 ani de judecata cu n... termene s-a ajuns la final. in baza expertizei contabile invocata de instanta s-a ajuns ca suma de plata catre asociatie sa fie la jumate. am hotararea, probabil si cei de la asociatie au primit-o, dar nu vor sa opereze in lista diferentele deoarece administratorul considera in continuare ca el a facut corect situatia si nu are cum sa scada. cel putin din restante. va rog daca aveti cunostinta de cauze similare indrumatima si pe mine. pot spune ca in momentul de fata am lichidat bancile care m-au aranjat bine dar am ramas cu problema asta. ce pot face cu hotararea ? unde sa ma prezint cu ea pentru a determina presedintele asociatiei sa imi scada sumele respective din lista. multumesc tuturor.
Ceea ce banuiam: nu ati achitat asociatiei suma stabilita de instanta si nici sumele repartizate pe lista dde plata dupa actionarea in instanta.
Asociatia a cheltuit din fondurile proprietarilor, din banii celorlalti membri ai asociatie, ca sa achite pentru dumneavoastra furnizorii in aceasta perioada, a facut cheltuieli de judecata asa cum spuneti, pentru instrumentarea dosarului dumneavoastra si este normal ca aceste cheltuieli sa apara pe lista de plata in sarcina dumneavoastra si nu in sarcina altor vecini.
Orice plata facuta de asociatie trebuie repartizata pe lista de plata iar ceea ce s-a cheltuit cu dosarul dumneavoastra trebuie sa fie doar in sarcina dumneavoastra.
Acum sigur ca oamenii se mai pot intelege, unii mai iarta... asa ca eu va sugerez sa platiti si sa incercati o discutie cu cei din conducerea asociatie, cu recunoastrea ca ati gresit, ca ati avut probleme financiare... si poate reusiti sa platiti ceva mai putin ca penalizari. Asta s-ar putea doar in cazul in care asociatia nu are penalizari de plata catre furnizori.
Altfel, daca ramaneti in razboi cu asociatia, presedintele poate apela la executorul judecatoresc, o sa-si recupereze banii cu ajutorul acestuia dar dv. o sa suportati si cheltuielile de executare.
Sumele aferente perioadei de dupa 2012, necuprinse in hotararea judecatoreasca, daca nu le achitati, asociatia va trebui sa va actioneze intr-un nou proces. Iar deznodamantul va este cunoscut din primul proces.
De aceea va sugerez intelegerea si nu razboiul cu asociatia.
Proces pe rol
seceleanugina
Buna ziua,
Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza
nicu_is
buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)