avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua...
ma puteti ajuta cu o informatie va rog?o persoana insarcinata ,angajata incepand cu luna sept la un loc de munca ar trebui sa nasca in august 2014 insa in ian 2014 isi schimba jobul si face pauza intre locurile de munca 5zile adica perioada (01.01.2015-05.01.2015).mai beneficiaza de indemnizatie de crestere copil?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 4 Februarie 2015
In conditiile prevazute de OUG 111/2010, sunt admise si fractiunile de luna. Astfel:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Asadar, perioada lipsa cuprinsa intre 01.01.2015 - 05.01.2015 nu va afecteaza dreptul dvs de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului chiar daca aveti acea perioada lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii kovrigal kovrigal Buna ziua, Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in cazul care am intrerupere in cartea de munca. Am lipsa in cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - indemnizatie crestere copil goangamika goangamika Buna am si eu niste nelamuriri poate ma ajuta cineva,eu sunt angajata din 27 noiembrie 2013,si am ramas insarcinata iar data probabila a nasteri este 3 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Myahella Myahella Va rog sa-mi spuneti daca in situatia pe care o voi prezenta mai jos voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. In data de 1 decembrie 2014 ... (vezi toată discuția)