avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Buna ziua. Va rog sa nu va suparati ca va tot intreb, dar credeti-ma ca am ajuns la capatul rabdarilor si nu stiu cum sa procedez.
Dupa cum v-am mai spus, angajatorul nu mai are bani sa ma plateasca , dar nici sa ma concedieze, pentru ca asta ar insemna inca 20 de zile de plata a preavizului. Mi-a propus sa semnez un act aditional de modificare a programului de lucru de la 8 ore pe zi la 1 ora pe zi, cu data de 01.02.2015, ca sa nu am intrerupere in cartea de munca, pana cand imi gasesc un alt job.
Problema este: cand voi semna un nou contract de munca, voi fi nevoita sa plec cu acordul partilor ( zice angajatorul ), art. 55 litera b.
Va rog sa imi spuneti daca ma afecteaza cu ceva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionela Popescu , Consilier juridic 12:59, 4 Februarie 2015
Daca plecati cu acordul partilor nu va afecteaza cu nimic.Asa este cel mai bine.
Incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.
Pai daca spune ca incheie contractul pentru a merge la un alt loc de munca, nu il afecteaza ca nu primeste somaj.
Se afirma cand "voi semna" si nu ca "va semna" ...iar durata partiala a timpului de munca il afecteaza la stagiu de cotizare pentru somaj.
Referitor la durata partiala de munca e adevarat ca il afecteaza, dar eu am inteles ca intrebarea a fost daca pleaca cu acordul partilor daca il afecteaza.Si a spus ca va incheia contractul cu acordul partilor cand va semna in alta parte.Asa s-a exprimat: [Problema este: cand voi semna un nou contract de munca, voi fi nevoita sa plec cu acordul partilor ( zice angajatorul ), art. 55 litera b.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere demisie alexandramara alexandramara Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil si vreau sa-mi dau demisia incepand cu data de 1.02.2015 fara a sta in preaviz,urmand sa semnez un nou ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca bbjunkie bbjunkie Am lucrat de la 1 aug. 2010.pana la 1 noiembrie 2010. cu contract pe durata determinata. Mi s-a prelungit contractul cu sase luni, dar nici azi nu am primit ... (vezi toată discuția)