avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna esterna si salariu pe Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna esterna si salariu pe Germania

BUNA ZIUA,

VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU CATEVA INFORMATII DESPRE FIRMELE DE TRANSPORT CARE AU CONTRACTE CU CLIENTI IN GERMANIA.
AM O SOCIETATE CARE INCARCA SI DESCARCA IN GERMANIA. ARE 2 CAMIOANE, PE FIECARE CAMION CATE UN SOFER. DURATA UNEI CURESE ESTE DE 3-5 ZILE, DAR IN ACESTE 3 ZILE UN SOFER ARE 5 ORE DE LUCRU PE TERITORIUL GERMANIEI. DAR CA SA FIE LA PRIMA ORA LA INCARCARE POATE STA O NOAPTE PE PARCARE, INSEMNAND REPAUS. INTREBARILE MELE SUNT: PENTRU ORELE DE ASTEPTARE TREBUIE PLATIT CU 8.5 EURO /ORA? DIURNA EXTERNA TREBUIE PRINSA IN SALARIU?

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: contaama , utilizator 20:14, 7 Februarie 2015
Germania a suspendat de la1 feb.2015 pt. conducatorii auto aflati in tranzit prevederile legii MiLoG (asa se numeste legea), respectiv plata unui minim de 8,5 euro/ora.
Repet, numai pt. cei aflati in tranzit!
Diurna externa nu este cuprinsa in salariu.

Germania a decis să suspende temporar impunerea salariului minim pentru şoferii străini care tranzitează Germania până când se va stabili dacă noua lege privind salarizarea este conformă cu legislaţia europeană.


Este adevarat ca s-a suspendat pana in vara anului 2015, dar firma mea incarca si descarca in Germania, nu face doae tranzit. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege salar minim germania-milog mostwantu mostwantu Avand in vedere ca inca nu s-a clarificat situtia soferilor care incarca/descarca pe teritoriul Germaniei, ei trebuind sa fie remunerati cu cei 8,5 Euro/ora, ... (vezi toată discuția)
Salariu minim germania 2015 ncris78 ncris78 La 01.01.2015 a intrat in vigoare legea salariului minim in Germania, respectiv 8.5 euro/ora. Se presupune ca si soferii firmelor de transport, care efectueaza ... (vezi toată discuția)
Legea milog din germania emilio67 emilio67 Buna ziua. As fi curios daca Legea MILoG din Germania se aplica si pentru angajatorii persoane juridice romane cu salariati incadrati in Romania. Legea MILoG ... (vezi toată discuția)