avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lege salar minim Germania-Milog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lege salar minim Germania-Milog

Avand in vedere ca inca nu s-a clarificat situtia soferilor care incarca/descarca pe teritoriul Germaniei, ei trebuind sa fie remunerati cu cei 8,5 Euro/ora, am rugamintea sa imi furnizati o modalitate de calcul a salariului in Romania. Mai exact, pasii de urmat pentru a putea calcula salariul. Se va face un act aditional care sa fie trecut si in Revisal, se calculeaza ca si ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: mostwantu , utilizator 15:19, 9 Februarie 2015
Incepand cu 01.02.2015, la presiunile Poloniei, Germania a hotarat suspendarea prevederilor legii MiLoG (si nu Milog) pt. soferii aflati in tranzit.
Pt. cei care fac cabotaj sau efectueaza transport rutier pe teritoriul Germaniei, nu tranzit, prevederile legii MiLoG se aplica.
Intrati pe pagina UNTRR, sau mai bine pe pagina ambasadei Germaniei la Bucuresti.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Ideea e ca la societatea unde lucrez avem contract de transport cu o firma din Germania, iar soferii ar trebui remunerati la nivelul salariului minim din Germania tocmai pt ca li se aplica acel salar, ei incarca si descarca in Germania (curse tur-retur Romania-Germania). Insa nedumerirea mea vine din faptul ca o data ce cunosc orele lucrate pe teritoriul nemtesc, nu stiu cum sa calculez salariul in Romania. Evident ca acest salariu-extra va fi diferit de cel declarat in Revisal. Am pus aceasta intrebare si celor de la ITM, insa nu mi-au putut furniza lamuriri.
Ma gandesc ca ati ,,intrebat" pe cei de la ITM in scris, adica ati purtat o corespondenta cu nr. de inregistrare a depeselor, tot tacamul..
Daca n-ati facut asa si v-ati rezumat la a da niste telefoane, va puteti astepta la un control care sa va ,,lamureasca", evident, contracost.
intr-adevar, nu am facut solicitare scrisa, insa nu ma astept la un eventual control pe tema asta..tocmai pt ca nici dansii nu stiu cum sa abordeze problema... ideea e ca doresc sa intru in normalitate vizavi de autoritatile nemtesti, nu cele romanesti... fata de ITM sunt in regula deocamdata, insa as dori sa calculez salariul minim nemtesc pt orele lucrate pe teritoriul lor fara a contraveni legilor romanesti... de aici a pornit nelamurirea mea... mai exact, fac stat de salarii separat? intocmesc in fiecare luna act aditional la CIM-urile in cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna esterna si salariu pe germania contaama contaama BUNA ZIUA, VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU CATEVA INFORMATII DESPRE FIRMELE DE TRANSPORT CARE AU CONTRACTE CU CLIENTI IN GERMANIA. AM O SOCIETATE CARE ... (vezi toată discuția)
Legea milog cboghita cboghita Buna ziua! Pentru a evidentia faptul ca soferii care lucreaza in Germania sunt platiti cu 8.5euro/ora trebuie sa intocmesc act aditional la fiecare contract ... (vezi toată discuția)
Salariu minim germania 2015 ncris78 ncris78 La 01.01.2015 a intrat in vigoare legea salariului minim in Germania, respectiv 8.5 euro/ora. Se presupune ca si soferii firmelor de transport, care efectueaza ... (vezi toată discuția)