avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM , PSI , ECONOMIST
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM , PSI , ECONOMIST

Ma puteti ajuta va rog si pe mine , am facut cele doua cursuri ssm si psi acum eu sunt incadrata ca si economist si in fisa postului am si atributii de ssm si psi , si decizie de lucrator desemnat . ESTE CORECT?????????
MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE MA POT AJUTA
Cel mai recent răspuns: pap , utilizator 08:17, 5 Februarie 2015
Pentru a primi atributii de lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie trebuie sa indepliniti conditiile mentionate in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
-art.21 Pentru a putea sa desfasoare activitatile de prevenire si protectie, lucratorul desemnat trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, potrivit prevederilor art. 49.
-art.49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).
Dvs. ca economist puteti indeplini functia (cu decizie) de lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm numai daca ati absolvit liceul conform prevederilor de la art.49 al.(1) lit.a), chiar daca ati absolvit cursul mentionat la lit.b).
Ca economist puteti avea sarcini in domeniul ssm, psi-su, corespunzator locului de munca/ postului de lucru/ activitatii pe care o desfasurati, cu respectarea instructiunilor proprii in doemniul ssm, respectiv a instructiunilor proprii in domeniul psi-su.
In privinta psi-su se trebuie respectate prevederile Ordinul MAI nr.163/ 2007
-art.6 (2) In vederea indeplinirii atributiilor pe linia apararii impotriva incendiilor, consiliile locale si operatorii economici care nu au obligatia, prin lege, sa angajeze cel putin un cadru tehnic cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor sau personal de specialitate, prevazut la alin. (1) lit. b), pot desemna din randul personalului propriu un salariat care sa indeplineasca si atributii specifice in domeniul apararii impotriva incendiilor sau pot incheia un contract cu o persoana fizica sau juridica atestata, in conditiile legii.
Daca firma la care lucrati face parte dintre agentii economici subliniati mai sus, atunci va poate desemna ca lucrator cu atributii PSI -SU, daca ati absolvit cursul de specializare in domeniul psi-su.
multumesc frumos , am curs de 80 de ore si liceul cu profil real deci inseamna ca sunt ok :) MULTUMESC FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier achizitii publice cu atributii ssm-psi nexuspolaris nexuspolaris Buna ziua, Functionarul public, cu functia principala de consilier achizitii publice ,poate fi numit prin dispozitie, lucrator desemnat SSM - PSI, in ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi dmanisor dmanisor Buna ziua, In cazul unui SRL care are 12 angajati si are activitate tehnica, care sunt variantele de rezolvare a activitatilor de SSM si PSI daca ... (vezi toată discuția)