avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM SI PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM SI PSI

Buna ziua,
As dori sa fac un curs de perfectionare pentru a activa in domeniul securitatii si sanatatii in munca si psi dar nu stiu ce tip de curs e cel mai potrivit pentru a avea cat mai multe atributii.
Am absolvit un Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:19, 3 August 2015
Nu puteti activa in domeniul ssm ca lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie si nici ca sef serviciu prevenire si protectie (intern/ extern) in domeniul ssm indiferent de ce curs de pregatire (nu perfectionare) ati urma, deoarece nu ati urmat o facultate de profil tehnic.
Daca ati urmat liceul in profil real, puteti sa urmati un curs de 40 ore si apoi un curs de 80 de ore de pregatire in domeniul ssm si sa desfasurati activitate de lucrator desemnat cu activitati ssm in cadrul unui serviciu intern d eprevenire si protectie, sa faceti parte din Comitetul de securitate si sanatate in munca sau sa efectuati instruirea la locul de munca si instruirea periodica daca sunteti desemant prin decizie interna ca si conducator al locului de munca.
Normele de aplicare a legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare stabilesc conditiile la art. 49-50.
-Art.49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin.(1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin.(1) lit. b).
-ART. 50
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt
următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca.
Conditii similare sunt prevazute si de legislatia in domeniul psi-su.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator ssm cu curs de 40 ore? cristina-m cristina-m Buna ziua!Va rog sa/mi spuneti daca este legal sa fiu angajata ca lucrator ssm avand in vedere ca am facut doar curs de pregatire de 40 ore. Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce cursuri trebuie să fac pentru inspector ssm alinapetre34 alinapetre34 Buna ziua! Mi_as dori sa lucrez in sms,mentionez ca sunt licențiată in ceea dar nu stiu cu ce cursuri sa incep.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)
Ce tip de studii superioare pentru ssm katana62 katana62 Buna ziua! Daca am absolvit un liceu cu profil tehnic (industrial), dar o facultate cu profil umanist (filologie), pot urma un curs de inspector/specialist ... (vezi toată discuția)