avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de majorare salariala la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de majorare salariala la nivel de unitate

Vrem sa majoram la toti salariatii salariul si Domnisoara contabil a dispus sa se faca o decizie de marire de salariu colectiva.
Din cate stiu eu trebuie facuta act aditional de marire pentru fiecare salariat in parte.Daca un salariat are nevoie pentru banca de ultimul act adtional cu marirea respective ce fac?Sterg numele celorlalti salariati?Nu mi se pare corect.Daca ma puteti sfatui in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 12 Iunie 2009
Corect este sa intocmiti act aditional pentru fiecare CIM/salariat.
Domnisoara contabil v-a spus sa faceti o decizie colectiva (gresit, trebuie act aditional) pentru ca ITM primeste si asa ceva, si opereaza in baza lui, in special cand se modifica salariul minim pe economie (pentru simplificare)
Poate fi data o decizie din partea angajatorului ca, de exemplu, salariul de baza se majoreaza tuturor salariatilor cu un procent de ....% din salariul de baza. Apoi se face act aditional la fiecare.
1. Pentru contabila faceti un tabel asa cum zice ea. Ii foloseste la intocmirea statului de plata.
2. Pentru fiecare salariat faceti act aditional la CIM, semnat si de salariat si inregistrat la ITM pentru a fi inscris in carnetul de munca.
3. Puteti face decizie colectiva (dar nu e obligatoriu) in cazul in care are loc o majorare de drept (ex: HG de majorare a salariului minim pe economie - dar numai pentru salariatii cu acest minim).
4. Felicitari ca majorati salariile pe aceste timpuri! Poate aud si altii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire salariu minim de la 01.05.2016 Maddy-eu Maddy-eu Buna ziua, Pentru cei cu cim 4 ore salariul minim creste de la 525 la 625 iar pentru cei cu cim 2 ore salariul minim creste de la 300 la 350? Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui procedat maiamaria maiamaria buna ziua. am vazut ca se majoreaza salariul minim pe economie - la 670 lei, incepand cu data de 01.01.2011. toate bune si frumoase. numai ca societatea unde ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)