avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anii pentru studii superioare inclusi in stagiul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anii pentru studii superioare inclusi in stagiul de cotizare pt pensie

Buna ziua,
vin cu rugamintea de a-mi transmite daca studiile superioare de subingineri, 3 ( ani la zi ) , efectuate in perioada 1979-1981 constitue stagiu de cotizare pt pensie , precum si stagiul de efectuare a serviciului militar la TR ( termen redus- 9 luni ).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 13:02, 5 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cursurile universitare de zi si stagiul militar sunt stagii asimilate si intra in stagiul de cotizare al pensiei de limita de varsta si al pensiei de invaliditate.
Multumesc
o zi placuta
Art. 49, al. 1, lit. b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă din Legea 263/2010 se interpreteaza in sensul ca doar cursurile universitare de 4 ani sunt considerate perioada asimilata. Scoala de 3 ani nu e luata in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar + cursurile universitare sunt considerate vechime in munca ? cornelvld cornelvld Buna ziua am efectuat stagiul militar obligatoriu in perioada septembrie -1981 aprilie 1983 , studii universitare (politehnica )in perioada septembrie ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu studii superioare iuliahui iuliahui Buna ziua, Mama mea in varsta de 59 de ani, profesor-institutor, a primit notificarea de iesire in pensie, la termen. In urma cu 2 ani, a terminat ... (vezi toată discuția)
Pensionare VPG VPG Sunt nascuta pe 19 martie 1956 , am 36 ani si 7 luni cotizare plus 3 ani facultate la zi . Ma intereseaza daca ma pot pensiona partial anticipat fara ... (vezi toată discuția)