avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiul militar + cursurile universitare sunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiul militar + cursurile universitare sunt considerate vechime in munca ?

Buna ziua
am efectuat stagiul militar obligatoriu in perioada septembrie -1981
aprilie 1983 , studii universitare (politehnica )in perioada septembrie 1984
august 1989 finalizate cu obtinerea diplomei de inginer.
va rog sa-mi spuneti daca aceste perioade sunt considerate vechime in munca
conform legislatiei actuale .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 5 Ianuarie 2016
Este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.
Potrivit prevederilor actuale, Legea nr.263/2010, perioada cat ati urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii si perioada cat ati satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită constituie stagiu de cotizare asimilat la pensie si nu vechime in munca.

Legea nr.263/2010
art.49
(1) În sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă;
c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar se calculeaza la sporul de vechime? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, In ce conditii perioada stagiului militar se calculeaza la sporul de vechime? (vezi toată discuția)
Varsta pensie noidoi noidoi Buna ziua. Puteti sa imi spuneti daca anii de facultate sau de armata se adauga la varsta limita de pensie (adica 65+aceia de armata sau facultate) sau se ... (vezi toată discuția)