avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca la cerere!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca la cerere!

Buna ziua! sunt angajata pe perioada nedeterminata la o societate si nu doresc sa mai lucrez la ei din motive personale. In contractul de munca este prevazut un preaviz de 20 zile. In baza art. 55 lit.b din Codul muncii , am facut o adresa catre administrator in care solicit acest lucru, cu data de 09.02.2015. Mentionez ca in cererea mea nu am mentionat cuvantul demisie. Nu vor sa-mi semneze lichidarea pana nu efectuez preavizul. Au mers pana la intimidare. Sunt un om corect care si-a facut datoria la locul de munca. Ma ameninta ca-mi desfac contractul de munca din motive disciplinare, daca nu ma prezin la munca. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:59, 5 Februarie 2015
In baza art.55 lit b se desface contractul cu acordul partilor, dar daca angajatorul nu este de acord, asa cum ati specificat si dvs, cel mai bine este sa stati 20 de zile in preaviz.
In situatia incetarii c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz. Angajatorul poate pune o rezolutie pe cerere dvs daca este sau nu de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Desfacere contract prin acordul partilor pe motiv absente nemotivate Anamariadana Anamariadana Bună ziua ! Am fost angajata 2 saptamani la o firma dar din motive care nu mi au permis nu am ajuns la munca și am hotărât de comun acord sa încheiem ... (vezi toată discuția)