avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce TVA trebuie platit la cumpararea unui apartament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce TVA trebuie platit la cumpararea unui apartament ?

As vrea sa cumpar un apartament nou si mi se pare ca TVA-ul care ar trebui sa-l platesc depinde de cat TVA am platit la prima mea locuinta (cumparata in 2010) ?
As dori daca se poate mai multe detalii referitoare la plata TVA-ului (eventual legea in care ar trebui sa ma uit).

Cristian Suciu
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 13:25, 5 Februarie 2015
Conditiile sunt prevazute in OUG 200/2008,sa fie nou,sa nu fi cumparat un alt imobil cu TVA 5%,sa fie mai mic de 120 metri patrati,pretul mai mic de 100.000 euro,terenul mai mic de 250 metri patrati, daca achizitionati un spatiu mai mare decat cel avut anterior pentru cresterea confortului(de ex.sunteti 3 persoane in familie si va mutati din garsoniera la 3 camere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament nou cu tva 5 % popabogan popabogan 1) pot cumpara un apartament \'\'la rosu\'\' nou cu tva 5% ? 2) pot transforma un apartament cumparat cu tva 5% in spatiu comercial ? 3) pot deschide un ... (vezi toată discuția)
Plata tva la achizitia unei case - ma incadrez la 5% sau la 19%? blue_spirit blue_spirit Salut, Sunt pe cale sa cumpar o casa (este jumatatea unui duplex). Acum la vanzarea finala au aparut discutii cu proprietarul legate de TVA. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Plata tva la achizitia unei case - ma incadrez la 5% sau la 19%? blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Sunt pe cale sa cumpar o casa (este jumatatea unui duplex). Acum la vanzarea finala au aparut discutii cu proprietarul legate de TVA. As vrea sa ... (vezi toată discuția)