avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu.

Buna ziua,

Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa donez/vand drepturile mele fiului nostru, intrucat nu doresc ca ulterior divortului sotul meu sa ceara partaj pentru acest bun comun. Este posibil?
In cazul in care nu este posibil si daca dupa divort sotul meu cere partaj, poate instanta sa hotarasca ramanerea garsonierei numai pe numele lui?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 6 Februarie 2015
Daca nu ati cumparat pe cote parti, nu puteti vinde pt ca nu aveti o cota determinta, nu pt ca nu ar fi comod partajabil, daca aveti o cota parte, puteti vinde cota dvs si dintr-un cotet. Mai departe, ramanand ca fiul sa iasa din indiviziune fata de tata.
Daca sotul dvs e de acord ca dvs vi se cuvine 1/2 din garsoniera, mergeti la notar si incheiati un act de lichidare si apoi va vindeti dvs cota.
Nu am inteles daca dvs vreti sa vindeti fiului oricum sau doar sperati sa nu mai treceti prin partaj daca vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Partaj Jokera Jokera Buna ziua,daca am divorțat prin notar,dar nu sunt de acord sa vand apartamentul care este bun comun,ma poate obliga cineva? Mentionez ca el a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)