avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unic intretinator cu sotie fara serviciu si 2 copii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unic intretinator cu sotie fara serviciu si 2 copii minori, pot fii concedia?

Buna ziua,

La firma care lucrez de 6 ani si la care am Contract individual de munca, am fost concediat din motive ce nu tin de persoana mea. Sunt unicul intretinator de familie, (aveam deja la Resurse Umane actele doveditoare pentru sotia care nu lucreaza, 2 copii de 6 ani si respeciv 1 an si 4 luni). Exista vreo lege care sa ma protejeze sa nu pot fii concediat? Ramanem asfel fara nici un venit iar in provincie acolo unde locuim locurile de munca aproape ca nu exista....Sunt dispera si nu stiu ca sa fac.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 5 Februarie 2015
Nu exista niciun text de lege care sa va protejeze , in acest sens.

Verificati daca la nivel de angajator exista in ccm aplicabils sau in reg.intern sunt prevazute criterii avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere bianca.mihaela_popa@yahoo.ro bianca.mihaela_popa@yahoo.ro Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca mamele singure sunt protejate in caz de concediere. Din cate stiu exista 329/2009. Angajatorul spune ca acea lege se ... (vezi toată discuția)
Concediere in prag de pensionare simircea simircea Stimati Domni, Va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti asupra urmatoarei posibile situatii: - am vazut pe internet afirmatia ca un salariat care are ... (vezi toată discuția)
Daca unul din parinti este in concediu de maternitate, celalalt parinte poate fi concediat? radujit radujit Buna ziua, daca unul din parinti (mama) este in concediu de maternitate, celalalt parinte poate fi concediat? Va rog sa ma indrumati si spre un text de lege ... (vezi toată discuția)