avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nota la purtare scazuta pe nedrept
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nota la purtare scazuta pe nedrept

Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face nimic grav ( sa strice, sa se bata), doar ...... in timpul pauzelor "tipa....", si la anumite ore unde profesorii nu sunt in stare sa ii tina sub control , vorbeste. Nu este singurul din clasa. Este un haos general.ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:14, 15 Februarie 2015
@razvan0809
Nu numai copiii gresesc, Razvane, gresesc si adultii. Si, pe deasupra, dupa ce gresesc nu gasesc destul curaj cat sa-si recunoasca greseala. In felul acesta adultii care au invatat in copilarie ca ies cu un castigat mai mare daca se spun neconditionat autoritatii decat daca sustin neconditionat adevarul educa alti viitori adulti sa faca acelasi lucru.
Acum sa revenim la problema noastra. Cazul celuilalt baiat s-ar putea sa fie asemanator cu al tau, dupa cum s-ar putea sa nu fie. Orice generalizare este periculoasa.
Inteleg ca ti s-a facut o nedreptate si mi se pare absolut revoltator (intamplator sau nu mai stiu cazuri asemanatoare cu al tau) insa nu trebuia, sub nici un motiv, sa ridici tonul. Daca strigi nu ai mai multa dreptate iar tipetele la profesor l-au fortat pe acesta sa nu cedeze. Sunt convins ca ai inteles ca daca doamna profesor ar fi cedat ar fi dat de inteles ca metoda de a o convinge este ridicarea tonului.
Cateva mici sfaturi. Nu discuta astfel de probleme in fata intregii clase ci fa-o in particular, pentru ca in fata intregii clase un elev nervos care invoca o nedreptate este egal cu un mic lider care instiga la revolta. Nu ridica niciodata tonul daca ridicarea tonului nu este necesara pentru a comunica (adica poti striga la un om aflat la vreo 200 m de tine, dar nu la unul care este la doi pasi). Nu presa verbal pe cineva pe care n-ai mijloace reale de a-l constrange. Incearca sa-l convingi. Foloseste-ti inteligenta, nu corzile vocale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Nota purtare elev. paulionstoica paulionstoica Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment? (vezi toată discuția)
Contestarea sanctiunii disciplinare de scaderea notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA Fiicei mele, eleva in clasa a XI -a i s-a scazut nota la purtare pana la 7, se sem.II abuziv. Eu ca parinte nu am fost notificata in scris , conform OM. ... (vezi toată discuția)