avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... protectia muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

protectia muncii

Buna ziua !
As dori sa va intreb daca sunt obligata sa-mi fac fisa de protectia muncii in conditiile in care sunt persoana fizica inregistrata la finante si desfasor activitatea de agent asigurari intr-un sediu ,fara a avea alti angajati .Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:43, 6 Februarie 2015
Nu aveti aceasta obligatie, legata de intocmirea unei fise individuale de instruire in domeniul ssm.
Activitatea de agent de asigurari presupune si deplasarea dvs. la sediul unor firme, motiv pentru care un studiu al legisalatiei privid securitatea si sanatatea in munca (macar Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, etc.), nu v-ar strica, in conditiile in care la sediul acelor firme puteti fi expusa riscurilor profesionale specifice, existente la locurile de munca si in special la riscurile profesionale generale ale firmei.
In sediul unde va desfasurati activitatea pot exista riscuri profesionale, motiv pentru care este bine sa studiati Cerintele minime de securitate pentru locul de munca, aprobate prin HG nr. 1091/ 2006, sa identificati riscurile existente si sa le inlaturati. Un exemplu: aveti cu siguranta prize si intrerupatoare, calculator si imprimanta. Atentie la modul cum faceti alimentarea cu energie electrica, fara improvizatii pe cabluri, la priza prevazuta cu impamantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de identificare a factorilor de risc profesional. Monica Popescu Monica Popescu Va rog sa-mi spuneti daca lucratorul desemnat nu are cursul de evaluator riscuri are dreptul sa semneze la aceasta fisa alaturi de angajator? (vezi toată discuția)
Telemunca MadaCaravan MadaCaravan Buna ziua, Avand in vedere ca de putin timp a intrat in vigoare legea prind telemunca, ce modificari ar trebui sa fac pe parte de ssm? Am colegi cate ... (vezi toată discuția)
Verificare electrocasnice Ambra Denisa Ambra Denisa Buna ziua, Exista reglementari legale cu privire la verificarea obligatorie a electrocasnicelor mici utilizate in cadrul firmei (ex. aparat cafea, radiator ... (vezi toată discuția)