Buna ziua,
In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare catre cumparator. La Politie nu a vrut sa imi faca radierea deoarece nu mai permite legea sa fac eu radierea ca vanzator ci urma sa se faca radierea automat in momentul in care noul proprietar o inmatricula. In iunie 2014 masina a fost inregistrata de camerele de rovinieta pe DN 1 fara rovinieta platita si in oct am primit procesul verbal de amenda. Am luat legatura cu cel care a cumparat masina sa ii comunic de amenda si mi-a spus ca a vandut masina altei persoane din Brasov. Cand a plecat cu masina la Brasov a fost surprins de camera Am chemat in judecata CNADR pentru a anula PV pe motiv lipsa semnatura olografica si instanta sa anuleze PV. CNADR a facut intampinare cu copii dupa proba foto Autorizatia de control si certificatul calificat ptr semnatura electronica si in intampinare se spune :
art. 17 OG 2/2001 sanctioneaza lipsa semnaturii agentului constatator. Dar dupa cum se poate observa , legiuitorul a vorbit doar despre "semnatura", astfel incat chiar daca nu se mentioneaza expres despre semnatura electronica se poate constata ca nu se mentioneaza nici faptul ca semnatura ar fi olografica. CNADR solicita in intampinare respingerea contestatiei ca fiind nefondata si mentinerea PV de constatare.
In acest caz care ar ttrebui sa fie urmatorul pas pentru a veni cu raspuns la intampinare?
Pe aceasta cale mai am vreo sansa sa invoc ceva pentru sustinerea contestatiei, sau sa chem in garantie ( sau cum se numeste actiunea) pe cel caruia am vandut masina si sa il oblige pe el la plata amenzii si ce acte doveditoare sa anexez in afara de copii dupa actele de vanzare . Trebuiesc platite alte taxe de timbru daca il chem in garantie?
Va multumesc pentru sprijin!
Nu am îndoieli că nu ar ati fi citat dintr-un răspuns oficial deoarece am si eu un astfel de răspuns. Sugestia de menționare a înstrăinării pentru a nu mai fi amendat ulterior a venit tocmai de la Poliție (serv. de permise), al cărui răspuns îl aveți și dvs. Tocmai ca lucrurile să fie clare am citat din actul normativ ce înseamnă noțiunea de utilizator, fiindcă numai utilizatorii, în sensul legii, sunt amendați pentru neplata rovignetei. Pe aceeași concluzie trebuie mers și în încercarea de admitere a plângerii împotriva p-v de constatare a contravenției, adică a faptului că nu era utilizator.
Mă rog, cred că s-a lămurit cel interesat,,asta e cel mai important
Metafora mea era menită a exprima frustrarea trăită personal, într-o situație identică. Pe lângă notificare am și sunat la Seviciu Înmatriculări și la CNADR. Răspunsurile lor au fost că singura soluție este Instanța și că voi mai primi PVC -uri dacă respectivul mai circulă fără taxă de rovignetă.
De aceea zic, textul de lege invocat de dvs. este aur, dar doar în Instanță. Altă cale nu-i.
Am 3 spețe de genul ăsta pe rol, când vine soluția vă anunț.
Pe langă plângere, sau dacă se pierde plângerea mai există soluția litigiului cu serviciul înmatriculări pentru a-i obliga laradierea autovehiculului din circulație și cu proprietarul pentru plata contravalorii amenzilor primite și/sau obligarea sa la îndeplinirea formalităților de transcriere cu daune cominatorii sau amendă pentru fiecare zi de întârziere în îndeplnirea obligației..
Radiere masina
DanaBrasov
BUNA SEARA.
VA ROG SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACTIUNE PRIN CARE SOLICIT RADIEREA DE LA SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta
Moisse
Buna ziua
In februarie 2013 am vandut o masina catre un dealer auto ( nu dau nume, nu e frumos), de unde am luat o masina rulata, platind si o diferenta. Am ... (vezi toată discuția)