avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retribuire presedinte de asociatie pensionar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retribuire presedinte de asociatie pensionar

Buna ziua , as dori sa stiu care este posibilitatea de retribuire a presedintelui de la asociatia de proprietari care este si pensionar limita de varsta fara incheierea de contract de munca cu plata tuturor viramentelor legale , doar cu retinerea impozitului pe venit si daca este vreo reglementare legala in acest sens.La noi asociatia este constituita doar pe scara noastra si nu sunt decat 29 proprietari . Va multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:27, 6 Februarie 2015
Presedintelelui i se intocmeste Contract de mandat, munca voluntara sau platit. La fel si cenzorului. Perioada pentru care isi va desfasura activitatea este discutata si aprobata in AG de alegeri (2-3-4-5 ani).
In cazul in care presedintele este pensional, nu se calculeaza si nu se retine contibutia la somaj, nici persoanei si nici la asociatie, in rest se calculeaza, se retin si se achita toate contributiile.
Mai aveti salariati?
Intocmiti declaratia unica 112?
Daca este pensionar se stabileste indemnizatia presedintelui iar din aceasta se scad si se vireaza la buget sumele calcualte drept CASS, CAS si impozit pe venitul net (se determina dupa scaderea din indemnizatiea celor doua contributii). Pe langa acestea, asociatia mai calculeaza CAS si CASS angajator (avand ca baza suma tuturor indemnizatiilor si salariilor). Aceasta este valabil pentru presedinte, cenzor, membii comitetului daca sunt pensionari la limita de varsta.
Pentru pensionari nu se retin si nu se datoreaza nimic la ITM, la somaj, contributii garantie pe salarii, contributii concedii medicale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personalul angajat intr-o asociatie de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Am nevoie de cateva lamuriri cu privire la personalul angajat intr-o asociatie de proprietari: 1. Presedintele are contract de mandat. Ce impozite plateste? ... (vezi toată discuția)
Calcul venit din salarii incepand cu 1 ian 2016 ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, As dori sa aflu, incepand cu 1 ian 2016: 1. care sunt cotele de contributii sociale datorate de salariat incadrat cu CIM; 2. care sunt cotele de ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale asociatii de proprietari Rusty Rusty Ce obligatii fiscale are asociatia de proprietari in cazul contractelor de mandat pentru presedintele si cenzorul asociatiei? Obligatiile fiscale ale ... (vezi toată discuția)