avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Instiintare plata anaf
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Instiintare plata anaf

buna ziua

o lamurire cine poate pentru urmatorul caz

din 2011 nu mai am venituri din salariu dar am un cont in banca si nu am platit cass

sa inteleg ca am toate sansele sa primesc de la anaf instiintare ca trebuies sa platesc cass pentru dobinda din banca chiar daca dobinda anuala este de sa presupunem 1 leu ???/
Cel mai recent răspuns: kyky_micky , utilizator 15:13, 6 Mai 2015
Persoanele care au venituri doar din dobânzi, dividende, chirii, jocuri de noroc, dar şi din vânzarea rablelor la Remat sau a fierului vechi sunt obligate să achite contribuţia de sănătate (CASS). Indiferent de cuantumul câştigului, CASS se calculează la o bază lunară care nu poate fi mai mică decât salariul minim brut pe ţară.
Codul de procedură fiscală (art 83) stabileşte că, în cazul în care nu sunt depuse declaraţii fiscale, Fiscul poate stabili din oficiu taxele, impozitele şi contribuţiile prin estimarea bazei de impunere (art 67). Procedura propriu-zisă este prevăzută prin ordin ANAF:
Sunt verificate cel puţin patru declaraţii fiscale pentru fiecare taxă, impozit, contribuţie din ultimele 24 de luni pentru obligaţiile din ultimele 36 de luni.
Dacă nu au fost depuse patru declaraţii sau nu există informaţii se face analiză documentară.
Analiza documentară se face pe baza declaraţiilor fiscale şi informative, fişelor fiscale, deciziilor de impunere, situaţiilor financiar-contabile şi informaţiilor de la terţi (firme, bănci).
Se emite comunicarea din oficiu către cei care urmează să fie impuşi din oficiu.
Dacă în 20 de zile de la comunicare, contribuabilii nu depun declaraţii fiscale se întocmeşte Lista contribuabililor care urmează să fie impuşi din oficiu.
Dacă în 60 de zile, contribuabilul se conformează şi depune declaraţia, decizia de impunere din oficiu este anulată.
incredibil

sa te faca sa platesti peste 400 lei pentru ca ai o dobinda de 1 leu pe an sau ai vindut fier vechi de 10 lei in un an

impozitul e mai mare decit venitul !!!!!
Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar pensie nu am, singurul venit pe care-l recunosc sunt banii obtinuti pe dividende la fostul Competrol (actulal OMV Petrom) dar sumele au fost mici, de pana in 50-70 RON pe an....nu mi se pare normal sa achit 8400 RON pentru mai putin de 300 RON cat am incasat pe dividende pana acum....am intrebat la ANAF ce pot face si mi s-a sugerat sa aduc un extras de cont de la BRD (banca de la care se incaseaza banii obtinuti din dividende) dar mi s-a spus ca si asa nu am absolut nicio sansa si ca trebuie sa achit 8400 RON...ce pot face totusi ?...le demonstrez faptul ca nu am incasat nici macar 10 % din cat ma pun ei sa platesc si ei nu inteleg ? ce inseamna bataia aceasta de joc ? ....este un abuz grosolan ! PS.: Mentionez ca sunt din Bucuresti, sector 4...ANAF Brancoveanu...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
kyky_micky, utilizator
...si inca ceva...pentru amaratii aceia de bani luati pentru dividende banca BRD care a distribuit banii a oprit impozit, de ce trebuie sa mai platesc iarasi imozit pentru acei bani ?...si de ce atat de mult ?
[ link extern ]
"Dividende
Obligaţii privind declararea: Nu trebuie să declaraţi nimic. Impozitul pe dividende este deja reţinut de firma care vi le plăteşte; ea îl şi varsă la bugetul statului."
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
kyky_micky, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de la anaf pentru dividende kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf Razdrax Razdrax Buna ziua, As dori o lamurire daca se poate de la cineva care lucreaza in domeniul fiscal sau la ANAF. Sunt unul dintre milioanele de romani stabiliti ... (vezi toată discuția)